Documentar despre van Gogh, pictat în totalitate
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentar-despre-van-gogh-pictat-in-totalitate/

În numai câteva zile de la lansare, trailerul viitorului documentar biografic despre van Gogh a înregistrat aproape o jumătate de milion de vizualizări. Agitata existenţă a pictorului olandez Vincent Van Gogh şi opera acestuia prind viaţă într-o peliculă spectaculoasă. „Loving Vincent” va fi primul film realizat în totalitate prin tehnica transformării picturii în ulei în animaţie, asigură autori ineditului proiect.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Realizatorii proiectului „Loving Vincent”au ales 120 dintre creațiile lui Van Gogh, iar aproximativ o sută de artiști le-au refăcut și le-au pus în mișcare cinematografică, în ritm de 12 picturi pe secundă, păstrând nealterat stilul și expresia operelor inițiale.

Scenariul se bazează pe 800 de scrisori ale maestrului post-impresionist — neuitatul autor al unor tablouri cu vaze cu floarea soarelui sau al unor peisaje cu nopți înstelate — care a exercitat o imensă influență asupra artei secolului al XX-lea.

Pelicula este produsă de studiourile Breakthru Films și Trademark Films, sub coordonarea polonezei Dorota Kobiela și a lui Hugh Welchman, câștigător a peste 20 de premii internaționale, inclusiv Oscarul pentru ”Cel mai bun scurtmetraj de animație” în 2008 cu ”Petrică și lupul”.

Deși echipa de artiști lucrează deja un an de zile, studioul din orașul polonez Gdansk tot mai caută artiști care să contribuie la definitivarea proiectului. Data premierei nu a fost menționată încă.

Foto: Vincent van Gogh – facebook

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.