Documentarul „Copiii din canale” se filmează în iunie, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentarul-copiii-din-canale-proiect-de-arta-participativa-si-incluziune-comunitara-se-filmeaza-in-iunie-la-bucuresti/

Bradamante Film alături de o prestigioasă echipă internaţională din care fac parte Michela Scolari (scenarist/ producător/ regizor), Felix Maximilian (producător), Jerry Ying (producător), David Zuckerman (producător) şi Gianluca Fellini (regizor) filmează la Bucureşti „Copiii din canale” / „The Sewer Kids”.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

Cineaștii își propun să aducă la lumină, cu mult curaj și sensibilitate, un fenomen actual: viața copiilor din canale, prin intermediul unui serial documentar ce va surprinde viața de zi cu zi a unei comunități care provine dintr-un strat social existent și ignorat încă din vremea comunismului.

Vocile din fața camerelor de filmat aparțin unor foști copii ai canalelor, ce au depășit bariera unui aparent destin implacabil, cu ajutorul Fundației Parada, condusă de Franco Aloisio. Acești tineri au reușit, prin artă socială și mai ales prin intermediul circului, să se motiveze și dea o nouă turnură existenței lor, câștigând dreptul la un altfel de viitor.

Publicul le va putea descoperi poveștile de viață, de cele mai multe ori crude, dureroase, cu situații și momente la limita supraviețuirii, dar și momentele de bucurie, trăite și exprimate prin artă.

„Fiecare copil poate contribui la o schimbare majoră în bine. Iar datoria adulților e să aibă grijă de copiii prezentului – adulții viitorului. Prin intermediul acestui documentar dorim să vorbim despre responsabilitatea noastră comună pentru viața și bunăstarea copiilor și să atragem atenția asupra unei situații pe care mulți preferă să o ascundă și să o ignore, în loc să prevină ca aceasta să se mai întâmple. Putem învăța multe din poveștile acestor copii și le putem oferi la fel de multe în schimb: instrumente pentru un viitor mai bun. E important să putem înțelege, fără a blama”, explică realizatorii proiectului.

Toate încasările rezultate în urma distribuirii serialului documentar vor fi donate Fundației Parada.

Michela Scolari (scenarist și producător) a creat serialul documentar TV „Copiii din canale”/ „The Sewer Kids” pe care îl co-produce împreună cu câștigătorul Emmy, David Zuckerman.

Doctor în studii comparative, bursier al Universității Columbia din New York, scenarist și producător premiat la festivaluri internaționale importante, Michela Scolari lucrează din 2003 în televiziune și cinema. A contribuit la realizarea unor productii internaționale de succes, lucrând cu mulți cineaști de renume, precum: Giuseppe Tornatore, David Lynch, Adam Leipzig, Umberto Eco, Lydzia Englert, John Charles Jopson, Piergiorgio Bellocchio, Cristian Mungiu. Este fondatoarea companiei independente de producție, Bradamante.org, care se ocupă de recrutarea celor mai bune talente din Noul Val,  dezvoltă și produce filme, formate TV, documentare, spoturi publicitare, piese muzicale și piese de teatru. Filmul ei „Hannah Can You Hear Me” a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film de artă la Cannes 2019. Filmografia sa include, producții precum: „Anna Rosenberg” (2020), „Paolo Rossi: Dreams Create the Future” (lungmetraj documentar, 2019); „Ahimsa: Puterea celor neputincioși” (lungmetraj documentar, 2018 – în premieră la Națiunile Unite în 2019). Michela pregătește în prezent, printre altele, „The Maestro” (lungmetraj, regizat de câștigătorul de Oscar Roland Joffé) și „Alexandria Killings” (emisiune TV scrisă de Terry George și Mariam Khadour).

David Zuckerman (producător executiv și scenarist), absolvent al UCLA School of Motion Picture/ Television,  a fost director executiv de creație pentru Lorimar – Telepictures și NBC. Primul său proiect a fost celebrul serial „Fresh Prince of Bel Air”. Prima colaborare cu FOX ca scenarist și co-producător executiv a fost pentru „The Last Frontier”; au urmat trei sezoane din „King of the Hill” realizate pentru FOX Animation și primele patru sezoane din „American Dad” ca producător executiv. David a fost primul producător executiv al serialului animat „Family Guy”, dezvoltat împreună cu Seth MacFarlane. A creat serialul  ABC „The Big House”, cu Kevin Hart și a produs versiunea americană a serialului „Wilfred”, difuzat de FX.

Jerry Ying (producător, regizor, scenarist) are în palmares peste 70 de roluri în filme și televiziune pe parcursul a 20 de ani de carieră ca actor, printre care: „Friends With Benefits”, „Ray Donovan”, „Agents of SHIELD”, „Dexter”, „Hawaii 5-0”, „Scorpion” și „How to Get Away with Murder”). A realizat documentare pentru Condé Nast, spoturi publicitare pentru branduri celebre și a debutat în cinema ca scenarist și regizor în 2016, cu proiectul „We Are Fathers”. Primul lungmetraj realizat în calitate de producător „Drowning”, regizat de Melora Walters (cu Mira Sorvino, Gil Bellows și Jay Mohr) a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Roma în 2019. Este co-fondator Hero LA.

Felix Maximilian (foto) este la primul său proiect în calitate de producător. Actor, dansator și model german, Felix a jucat roluri principale în producții de teatru muzical („Saturday Night Fever” și „Mamma Mia”, printre altele), dar și în film sau televiziune („Herz über Kopf”, „Lindenstrasse”, „Sturm der Liebe”, „Rosamunde Pilcher”).

Fundația Parada implementează servicii de asistență socială în regim de urgență, de educație și de integrare socio-profesională, prin intermediul circului social. Întâlnirea cu clovnul franco-algerian Miloud Oukili,  sosit la București în urmă cu 24 de ani, le-a oferit multora din copiii străzilor o nouă șansă, prin arta circului. Artistul le-a fost alături, chiar și pe timpul nopții, în canale, împărtășindu-le disperarea, singurătatea și frica. A reușit să creeze cu ei o legătură de prietenie și de încredere, punând în scenă un spectacol împreună cu aceștia, oferindu-le speranța de a merge mai departe.

 

 

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.

18
/12
/13

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, cea mai complexă şcoală de talente existent în România şi care îşi va deschide porţile pentru cursanţii ei pe 3 februarie 2014, aduce un omagiu regretatului maestru Gheorghe Dinica.

18
/12
/13

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline și Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieții lor, în comedia Burlaci întârziaţi.