Documentarul „În mijlocul meu, vocea” are premiera națională la TIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentarul-in-mijlocul-meu-vocea-are-premiera-nationala-la-tiff/

„În mijlocul meu, vocea”, lungmetrajul documentar de debut al regizoarei Andra Hera, care semnează şi scenariul, are premiera naţională la Cluj, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Un articol de Liliana Matei|28 iulie 2021

Filmul urmărește două personaje în cursul unei terapii vocale neconvenționale, menite să îi ajute în explorarea propriei identități și în descoperirea adevăratei lor voci.

În mijlocul meu, vocea se va putea viziona la TIFF astfel: miercuri, 28 iulie, de la ora 22 :00, la UBB Open Air, Cluj și vineri, 30 iulie, de la ora 10 :00, la Cinema Victoria, Cluj. Biletele sunt disponibile pe Eventbook

În urma unui atelier de explorare personală intitulat “Primitive Voice”, Mihai şi Octavia – doi tineri cu vieți complet diferite, decid să înceapă o inconfortabilă şi dureroasă călătorie către ei înşişi.

De-a lungul acestui proces, folosindu-şi vocea în moduri nemaiîntâlnite de ei până atunci, şi unul şi celalalt se confruntă cu amintiri, emoții şi tipare care i-au ținut ancorați în trecut. Călăuziți de terapeutul Jean-René Toussaint şi de puternica lor dorință de a îşi regăsi libertatea interioară, cei doi ajung să realizeze că, în mod neaşteptat,  întâlnirea cu ei înşişi îi aduce mai aproape de cei pe care îi iubesc.

Cred că mi-am dorit să fac acest film din dorinţa profundă de a înţelege cine sunt. Cred că am vrut să înţeleg de ce mă tem. De ce mi-e atât de teamă de părerea celorlalţi. De nenumărate ori, mai ales în situaţii tensionate, îmi dădeam seama că gâtul meu se strânge şi vocea mi se blochează. Îmi venea să urlu. Simţeam o furie îndreptată în primul rând împotriva mea, împotriva a ceea ce credeam că e o laşitate.  Pentru că nu reuşeam în ruptul capului să spun ceea ce aş fi vrut: fie pentru că nu mai puteam spune efectiv nimic, fie pentru că ceea ce ieşea din gura mea era cu totul altceva decât ceea ce mi-aş fi dorit cu adevărat să spun. – Andra Hera.

După absolvirea școlii de film ESRA (Paris), Andra s-a întors în România, unde a lucrat cu câteva dintre principalele companii de producție din București ca regizor secund, asistentă de regie, director de casting sau producător executiv.

În 2017, a regizat (ca Andra Chiriac) scurtmetrajul Borders/Granițe (coproducție româno-franceză), sprijinit de CNC-ul român, canalul de televiziune Canal+, Primăria Parisului şi de CNC-ul francez. Scurtmetrajul a avut premiera la Gent Film Festival (Belgia), a fost selectat la numeroase festivaluri internaționale, iar în 2019 a fost nominalizat la Premiile Gopo.

Documentarul În mijlocul meu, vocea/The Things We Hide in Silence este debutul ei în lungmetraj.

Făcând trecerea între trecut și prezent într-un mod poetic, între lumile interioare ale protagoniștilor și provocările lor zilnice de a reînvăța cum să se conecteze cu cei apropiați, filmul urmărește acest proces transformator cu sensibilitate și răbdare, intuiție și grație înțeleaptă, până la momentele finale de „înflorire” subtilă, dar dătătoare de puteri.

Încadrându-se în filonul observațional clasic, filmul este profund captivant și realizat cu măiestrie. E un film a cărui profunzime ar putea avea un impact semnificativ asupra generațiilor mai tinere, interesate de auto-reflexie și creștere personală. – Adina Pintilie

În rolurile principale apar Mihai Popa, Octavia Roman, Jean-René Toussaint. Director de imagine este Andrei Oană, editor de imagine Ciprian Cimpoi, Alexandru Dragomir a asigurat mixajul de sunet și Sașa-Liviu Stoianovici sunetul de priză directă. Producător executiv este Ruxandra Slotea, iar producătorii sunt Cătălin Mitulescu și Florentina Onea.

Scenariul și regia: Andra Hera

Un film dezvoltat cu sprijinul  Creative Europe – Media Development Call for Proposals EACEA 20 2016 și produs cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Bv McCann Erickson, Optimum Media Direction Plan and Buy

 

 

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.