Documentary Mondays / Love and Engineering – hack-uri pentru dragoste
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentary-mondays-love-and-engineering-hack-uri-pentru-dragoste/

În această seară (4 iunie), de la ora 20:00, cinefilii sunt invitaţi la Centrul Ceh la penultima proiecţie Documentary Mondays din această primăvară. Va fi proiectat Love and Engineering, un film sensibil, dar amuzant, un rom-com deghizat în documentar, care ne spune povestea unor ingineri în căutarea împlinirii în dragoste.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2018

Viața noastră de zi cu zi este, în mare, proiectată de ingineri. Le place să inventeze și să structureze lucruri și se simt în largul lor atunci când lucrează cu cifre și științele naturii decât în relațiile cu sexul opus.

Atanas, un inginer în calculatoare din Bulgaria, susține că a reușit să găsească hack-ul pentru dragoste, dar oare poate reuși să îi ajute pe alți ingineri timizi și singuratici să descopere iubirea adevărată și totodată, fericirea supremă?

Încercând să vină cu o formulă științifică pentru a găsi soția perfectă, el se folosește de alți ingineri pe post de șoareci de laborator: le predă ideile sale și îi trimite să le testeze în lumea reală.

Acesta îi ghidează wireless în timpul întâlnirilor cu potențiale candidate – femei tinere și frumoase. Sunt regulile atracției, sexului și dragostei într-adevăr științifice? Și dacă da, chiar am vrea să știm asta?

Atât amuzant într-un mod tocilăresc, dar și cordial în același timp, deși Love and Engineering este plin de glume, nu își batjocorește în niciun moment subiecții.

Este destulă ironie, critică aspră a sinelui și umor ironic în acest documentar pentru a-l numi o parodie a dating-ului modern, online și o privire sensibilă în mai multe vieți singuratice.

Inginerii încearcă să „disece” esența dragostei printr-o serie de experimente și formule care variază de la blind dating la încercarea de a-și da seama dacă un anumit tip de miros al feței îi face mai atrăgători sau nu.

Intrarea la film este liberă, subtitrarea este în limba engleză, iar berea Budweiser Budvar este din partea casei. Eveniment Facebook aici.

Foto: Documentary Mondays, Love and Engineering – facebook

10
/07
/23

Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de invitaţi din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte fac parte din programul ediţiei a zecea a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii.

05
/07
/23

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Și anul acesta, programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. 

05
/07
/23

Între 22 și 29 iulie, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.