Doi români în finala concursului Sony World Photography 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-romani-in-finala-concursului-sony-world-photography-2015/

Fotografii români Cosmin Bumbuţ şi Daniel Necula se numără printre finaliştii concursului Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai mari competiţii de fotografie din lume.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2015

Sony World Photography 2015 / Cosmin Bumbuţ a fost apreciat pentru seria „Camera Intimă”, înscrisă la secţiunea „Arhitectură” în categoria pentru profesionişti, care cuprinde o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România, iar Daniel Necula s-a remarcat prin lucrarea „Wrong Way”, înscrisă la secţiunea „Enhanced” în categoria „Open” – o fotografie alb-negru îndrăzneaţă, despre o femeie pe o bicicletă.

Fotografii înscrişi în categoria „Open” au fost jurizaţi pe baza unei singure fotografii, în timp ce competitorii din categoria destinată profesioniştilor au concurat cu un portofoliu de imagini.

Ediţia de anul acesta a adunat cel mai mare număr de concurenţi din istoria de opt ani a prestigiosului eveniment. Finaliştii au fost aleşi dintr-un număr record de 173.444 de înscrişi proveniţi din 171 de ţări, o creştere de 24% în comparaţie cu ediţia de anul trecut.

Premiile competiţiei constau în sume de bani şi în echipamente de fotografie digitală Sony. Cei 10 câştigători din categoria „Open” vor fi anunţaţi pe 31 martie, iar cei 13 câştigători din categoria dedicată profesioniştilor vor fi anunţaţi pe 23 aprilie, la o festivitate de premiere care va avea loc la Londra.

"Wrong Way", de Daniel Necula

„Wrong Way”, de Daniel Necula

Premiul cel mare,  25.000 de dolari

La ceremonie, va fi decernat şi premiul L’Iris d’Or pentru cel mai bun fotograf profesionist al anului, care, pe lângă titlu, va câştiga şi premiul cel mare de 25.000 de dolari.

Alături de el vor fi anunţaţi şi câştigătorii categoriei destinate profesioniştilor, a categoriei pentru tineri şi studenţi, respectiv câştigătorul titlului de fotograful anului din categoria „Open”, care va fi răsplătit cu 5.000 de dolari.

Fotografiile realizate de cei doi finalişti români vor fi prezentate în expoziţia 2015 Sony World Photography Awards, găzduită de Somerset House din Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

Concursul Sony World Photography Awards premiază cei mai buni fotografi contemporani ai anului trecut.

Fiind adresat tuturor pasionaţilor de fotografie, competiţia include cinci categorii diferite: una adresată profesioniştilor („Professional”), una deschisă tuturor pasionaţilor de fotografie („Open”), una pentru tineret („Youth”), una pentru studenţi („Students”) şi una pentru fotografiile realizate cu telefonul mobil („Mobile Phone”).

Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe site-ul www.worldphoto.org.

Fotografiile finaliştilor pot fi descărcate de la adresa press.worldphoto.org şi prin Image.net.

Foto: Sony World Photography –  Cosmin Bumbuţ şi Daniel Necula, press.worldphoto.org

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

30
/07
/20

CRONICĂ DE TEATRU „Jurnal de România. 1989”, recent montat de Carmen Lidia Vidu în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național din București, este un spectacol de teatru documentar care amestecă inspirat monologuri autobiografice rostite de patru actori – Florentina Țilea, Oana Pellea, Daniel Badale și Ion Caramitru - cu elemente multimedia.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

Pagina 1 din 5512345...102030...Ultima »