Doi români în finala concursului Sony World Photography 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-romani-in-finala-concursului-sony-world-photography-2015/

Fotografii români Cosmin Bumbuţ şi Daniel Necula se numără printre finaliştii concursului Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai mari competiţii de fotografie din lume.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2015

Sony World Photography 2015 / Cosmin Bumbuţ a fost apreciat pentru seria „Camera Intimă”, înscrisă la secţiunea „Arhitectură” în categoria pentru profesionişti, care cuprinde o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România, iar Daniel Necula s-a remarcat prin lucrarea „Wrong Way”, înscrisă la secţiunea „Enhanced” în categoria „Open” – o fotografie alb-negru îndrăzneaţă, despre o femeie pe o bicicletă.

Fotografii înscrişi în categoria „Open” au fost jurizaţi pe baza unei singure fotografii, în timp ce competitorii din categoria destinată profesioniştilor au concurat cu un portofoliu de imagini.

Ediţia de anul acesta a adunat cel mai mare număr de concurenţi din istoria de opt ani a prestigiosului eveniment. Finaliştii au fost aleşi dintr-un număr record de 173.444 de înscrişi proveniţi din 171 de ţări, o creştere de 24% în comparaţie cu ediţia de anul trecut.

Premiile competiţiei constau în sume de bani şi în echipamente de fotografie digitală Sony. Cei 10 câştigători din categoria „Open” vor fi anunţaţi pe 31 martie, iar cei 13 câştigători din categoria dedicată profesioniştilor vor fi anunţaţi pe 23 aprilie, la o festivitate de premiere care va avea loc la Londra.

"Wrong Way", de Daniel Necula

„Wrong Way”, de Daniel Necula

Premiul cel mare,  25.000 de dolari

La ceremonie, va fi decernat şi premiul L’Iris d’Or pentru cel mai bun fotograf profesionist al anului, care, pe lângă titlu, va câştiga şi premiul cel mare de 25.000 de dolari.

Alături de el vor fi anunţaţi şi câştigătorii categoriei destinate profesioniştilor, a categoriei pentru tineri şi studenţi, respectiv câştigătorul titlului de fotograful anului din categoria „Open”, care va fi răsplătit cu 5.000 de dolari.

Fotografiile realizate de cei doi finalişti români vor fi prezentate în expoziţia 2015 Sony World Photography Awards, găzduită de Somerset House din Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

Concursul Sony World Photography Awards premiază cei mai buni fotografi contemporani ai anului trecut.

Fiind adresat tuturor pasionaţilor de fotografie, competiţia include cinci categorii diferite: una adresată profesioniştilor („Professional”), una deschisă tuturor pasionaţilor de fotografie („Open”), una pentru tineret („Youth”), una pentru studenţi („Students”) şi una pentru fotografiile realizate cu telefonul mobil („Mobile Phone”).

Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe site-ul www.worldphoto.org.

Fotografiile finaliştilor pot fi descărcate de la adresa press.worldphoto.org şi prin Image.net.

Foto: Sony World Photography –  Cosmin Bumbuţ şi Daniel Necula, press.worldphoto.org

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.