Don Juan Inferno. Un nou spectacol de teatru-dans la ARCUB Batiște
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-juan-inferno-un-nou-spectacol-de-teatru-dans-la-arcub-batiste/

O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coşmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 şi 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batişte nr. 14.

Un articol de Petre Ivan|7 Octombrie 2015

Don Juan a murit, însă călătoria acestui veșnic seducător continuă în lumea cealaltă. Însetat de exces, trăindu-și viața într-o totală libertate de expresie în care îmbină cu succes violența erotică cu tandrețea fermecătoare și umorul spontan cu cinismul demonic.

Acest anti-erou care duce o viață duplicitară este același Don Juan pe care acest spectacol vi-l dezvăluie într-o altă ipostază – obosit de păcat, pe drumul spre infern, înconjurat de toate femeile pe care le-a iubit în viață.

Asaltat de ispite, înspăimântat de Judecata de Apoi, Don Juan caută salvarea în starea de siguranță a iubirii constante a Elvirei, soția sa.

DON JUAN INFERNO este un spectacol seducător care se trăiește intens și nu poate fi povestit în cuvinte pentru că este o experiență lirică, în care energia de pe scenă are forța de a stârni senzații.

”Stăpânul meu, Don Juan, e cel mai mare ticălos pe care l-a răbdat pământul, un turbat, un diavol, un păgân spurcat, un eretic, care nu crede nici în paradis nici în iad. Căsătoria pentru el e un fleac, o capcană cu care prinde femeile frumoase. Se însoară la nimereală, cu cine îi cade în plasă: văduvă sau fecioară, târgoveață sau tărancă, de e laie, de-i bălaie.”

(MONOLOGUL LUI SGANARELLE din piesa „Don Juan”, de Molière)Don Juan Inferno

INFO DON JUAN INFERNO  – spectacol de teatru-dans

După o idee originală de Maria Popa

Don Juan – Claudiu Bleonț

Comandorul/Umbra lui Don Juan – Marian Horhotă

Donna Elvira – Diana Bejan

Donna Ana – Galea Bobeicu

Celestina – Simona Dabija

Miranda – Giorgiana Ursachi

Coregrafia și conceptul artistic: Maria Popa

Scenariul și regia artistică: Anda Tăbăcaru Hogea

Coordonare artistică, scenografie, proiecții și lighting design: arh. Cătălin I. Arbore

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.

Foto: Don Juan Inferno – www.arcub.ro.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

13
/01
/19

Cum alegi un spectacol, într-un peisaj teatral în care se produc sute, şi nu toate sunt capodopere? Ziarul Metropolis îţi oferă cinci motive pentru care să alegi un spectacol – o hartă şi o busolă, ca să nu te rătăceşti în pădurea deasă a teatrului românesc…

10
/01
/19

„Pădurea spânzuraţilor”, premiera spectacolului inspirat de romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim la Teatrul Naţional din Bucureşti, a făcut din Teatru o voce autentică şi originală în ansamblul celor care au interpretat în anul care tocmai s-a încheiat o partitură complicată, a Centenarului Marii Uniri.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

09
/01
/19

Recitalul extraordinar „De la Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin, la Mihai Eminescu, luceafărul din țara mioriței” susținut de actorul Emil Boroghină, dedicat exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Europei în prima jumătate a anului 2019, va avea loc pe 15 ianuarie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

Page 1 of 76912345...102030...Last »