Don Juan Inferno. Un nou spectacol de teatru-dans la ARCUB Batiște
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-juan-inferno-un-nou-spectacol-de-teatru-dans-la-arcub-batiste/

O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coşmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 şi 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batişte nr. 14.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2015

Don Juan a murit, însă călătoria acestui veșnic seducător continuă în lumea cealaltă. Însetat de exces, trăindu-și viața într-o totală libertate de expresie în care îmbină cu succes violența erotică cu tandrețea fermecătoare și umorul spontan cu cinismul demonic.

Acest anti-erou care duce o viață duplicitară este același Don Juan pe care acest spectacol vi-l dezvăluie într-o altă ipostază – obosit de păcat, pe drumul spre infern, înconjurat de toate femeile pe care le-a iubit în viață.

Asaltat de ispite, înspăimântat de Judecata de Apoi, Don Juan caută salvarea în starea de siguranță a iubirii constante a Elvirei, soția sa.

DON JUAN INFERNO este un spectacol seducător care se trăiește intens și nu poate fi povestit în cuvinte pentru că este o experiență lirică, în care energia de pe scenă are forța de a stârni senzații.

”Stăpânul meu, Don Juan, e cel mai mare ticălos pe care l-a răbdat pământul, un turbat, un diavol, un păgân spurcat, un eretic, care nu crede nici în paradis nici în iad. Căsătoria pentru el e un fleac, o capcană cu care prinde femeile frumoase. Se însoară la nimereală, cu cine îi cade în plasă: văduvă sau fecioară, târgoveață sau tărancă, de e laie, de-i bălaie.”

(MONOLOGUL LUI SGANARELLE din piesa „Don Juan”, de Molière)Don Juan Inferno

INFO DON JUAN INFERNO  – spectacol de teatru-dans

După o idee originală de Maria Popa

Don Juan – Claudiu Bleonț

Comandorul/Umbra lui Don Juan – Marian Horhotă

Donna Elvira – Diana Bejan

Donna Ana – Galea Bobeicu

Celestina – Simona Dabija

Miranda – Giorgiana Ursachi

Coregrafia și conceptul artistic: Maria Popa

Scenariul și regia artistică: Anda Tăbăcaru Hogea

Coordonare artistică, scenografie, proiecții și lighting design: arh. Cătălin I. Arbore

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.

Foto: Don Juan Inferno – www.arcub.ro.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!