Dorian – spectacol de dans contemporan la UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/dorian-spectacol-de-dans-contemporan-la-unteatru/

În acest sfârşit de săptămână, Asociaţia Culturală Control N propune iubitorilor de dans şi teatru un spectacolde dans contemporan – DORIAN, o producţie Control N, care surprinde ultimele 24 de ore din viaţa lui Dorian.

Un articol de Petre Ivan|25 Octombrie 2016

Închis între patru pereți, în locuința în care și-a petrecut ultimii ani din viață, Dorian își rememorează trecutul și își trăiește prezentul în proximitatea sfârșitului. Creat de Oana Răsuceanu, în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, combinând dansul cu proiecțiile multimedia, Dorianîși propune să îi transpună pe spectatori într-o lume pe cât de reală, pe atât de poetică.

”Mai departe de faptulcăeste un spectacolcreat de o echipăinterdisciplinară de artiști (super provocator!) șicăpentru mine este o premieră de a face un one man show de dans (săvăd cum oisupraviețui!), Dorianesteomulprins ca într-o cursă de șoareciînpropriaviață, dar care are șansasăuitetrecutul, să-l deanaibii de viitorșisă nu aibăașteptări…șigata… poatefifericit! (oare?)”,actorul-dansatorGeorge-Albert Costeadespre Dorian.

Dupăce a semnatregiașiscenariulpentrutreilungmetraje (Love Building, Alt Love BuildingșiBreaking News – alfatîn post-producție), Iulia DorianRuginăpovesteștedespreexperiențalucruluipentru un spectacol de dans: ”Dorian a însemnatpentru mine o ieșire din zona de confortpe care mi-a oferit-o uneori cinema-ul: cadrul A +cadrul B daupovestea C șiemoția D. La Dorianpovestea e emoțiepură. PunctulA e șipunctul D. A fostunaltfel de drum, printreimagini, fărărândurile de caietdictandope care am învățatsăscriu”.

Mihai Dobre, cel care semnează muzica originală a spectacolului, membrufondatorși vocal ȘuiePaparude,spunedesprespectacol: ”Pentru mine,povestea din Doriane ca un visîn loop care se prăbușeștepeste mine din tavanuldormitoruluimeu!”.

Premieraspectacoluluivaavea loc înacestsfârșit de săptămânăînBucurești, duminică,30 octombrie, la teatrul UNTEATRU, urmată de reprezentații în 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie în același spațiu. Pasionații de dans contemporan și teatru din alte trei orașe îl vor putea întâlni pe Dorian. Spectacolul va fi itinerat în Timișoara, Craiova și Ploiești.

În 5 și 6 noiembrieva fi prezentat la TeatrulNațional “MihaiEminescu” Timișoara, în14 și 15 noiembrie la TeatrulNațional ”Marin Sorescu” Craiova, iar în 21 și 22 noiembrie la Teatrul “TomaCaragiu” din Ploiești.

Foto: Dorian – Adi Bulboaca

18
/12
/18

Povestea scrisă și regizată de Andreea Cristina Borțun, cea a celor a doi frați care se reîntâlnesc după mai bine de zece ani, în timpul unor proteste, despre vinovăție și frică, despre Cain și Abel, despre dragoste și ură, pe fundalul unei Românii în tranziție, îi aduce față în față pe Cosmina Stratan și Alexandru Ion.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

18
/12
/18

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino a împlinit, anul acesta, 78 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

17
/12
/18

20 dintre cele mai bune scurtmetraje prezentate la ediția 2018 a Bucharest International Dance Film Festival* pot fi văzute în cadrul maratonului cinematografic dedicat filmelor de dans - [RE]TRACING. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic (București), începând cu ora 19.00.

17
/12
/18

Teatrul Metropolis sărbătoreşte împlinirea a 12 ani de existenţă, prin organizarea unui eveniment special. Astăzi, 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, va avea loc "Gala Teatrului Metropolis 12", care, pe lângă marcarea frumoasei "vârste" a instituţiei teatrale, va aniversa şi cei 66 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

Page 1 of 76712345...102030...Last »