Două balerine românce vor dansa pe scena Sălii Palatului, alături de prestigioasa companie Bejart Ballet Lausanne
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-balerine-romance-vor-dansa-pe-scena-salii-palatului-alaturi-de-prestigioasa-companie-bejart-ballet-lausanne/

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la Bucureşti cu un spectacol în premieră, iar două reprezentaţii de balet contemporan vor avea lor pe 12 şi pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” şi „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua şi două balerine românce, Oana Cojocaru şi Bianca Stoicheciu.

Un articol de Liliana Matei|9 octombrie 2019

Oana Cojocaru este absolventă a liceului de coregrafie Floria Capsali”din București și face parte din compania Bejart Ballet Lausanne din 2007. Ea a dansat în ultimul spectacol al lui Maurice Bejart, Le Tour du Monde en 80 Minutes, dar și în numeroase alte producții ale companiei, cum ar fi Casino des Esprits, Aria, Syncope, t ‘M et variations și Tous les Hommes presque toujours s‘imaginent. În 2017 a făcut parte din Dixit, un spectacol scris și regizat de Marc Hollogne, cu coregrafii de Maurice Bejart și Gil Roman iar în anul următor a interpretat unul dintre rolurile principale, Pure din spectacolul 空 Ku al lui Yuka Oishi.

Bianca Stoicheciu a fost balerină la Opera Națională din București, unde a dansat în spectacole din repertoriile coregrafilor Macmillan, Ashton, Kylian, Possokhov, Ratmansky, Kobborg and Edward Olug. S-a alăturat companiei Bejart Ballet Lausanne în 2017, dansând în producțiile Dixit și 空 Ku, dar și în spectacolele Un cygne d’autrefois se souvient que c’est lui, The Magic Flute, Brel et Barbara și Nutcracker.

Regulament și acces public

Pentru ca spectatorii să aibă parte de cea mai frumoasă experiență, îi rugăm să citească și să respecte următorul regulament.

Spectacolul are durata de două ore, cu o pauză de 20 de minute.

Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Copiii sub 5 ani au accesul gratuit.

Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid. Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să se supună controlului corporal amănunțit la cererea agenților de securitate.

Spectatorii sunt rugați să-și păstreze locurile/sectoarele în timpul concertului.

Biletul de intrare își pierde valabilitatea în momentul ieșirii din perimetrul sălii de spectacol.

Accesul publicului în incintă se va face începând cu ora 19:00 iar spectacolul va începe la ora 20:00.

Persoanele cu afecțiuni sau cu antecedente medicale personale sunt rugate să se înregistreze la cel mai apropiat Punct de Prim Ajutor și pot participa la eveniment numai cu însoțitor. Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi.

Este interzis accesul cu brichete, obiecte contondente, arme, aparate foto/video profesionale. Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta sălii de spectacol și a perimetrului acesteia.

Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației.

Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică.

Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop.

Bilete mai sunt disponibile pentru următoarele categorii: Categoria 1: 150 lei, Categoria 2 (loje): 200 lei, Categoria 3 (sect. B, C, D, E, F, G, H, I): 260 lei, Categoria 4 (sect. A): 320 lei și VIP: 440 lei și se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone și rețeaua Carrefour, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti și librăriile Diverta) sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Parteneri media: Național TV, Radio România Cultural, Radio București FM, RFI, Adevărul, Șapte Seri, Romania Journal, Ziarul Metropolis, Liternet, Observatorul Cultural, life.ro, Catchy, Ziare.com, Revista BIZ.

Foto: BBL / Gregory Batardon, Ilia Chkolnik

05
/02
/16

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00.

05
/02
/16

Un frumos recital conceput în jurul a doi mari compozitori ai repertoriului german – Beethoven și Brahms – este ceea ce ne propun miercuri, 10 februarie (19.00) la Sala Radio violonista Cristina Anghelescu (solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio) și pianistul Daniel Goiţi.

05
/02
/16

„Aphonopelma johnnycashi” se va numi păianjenul care a împrumutat numele cântăreţului Johnny Cash. Creatura cu opt picioare este neagră în întregime, așa cum se îmbrăca regretatul artist, decedat în 2003 și care cânta cu chitara sa mai ales "Man in Black", unul din hiturile sale.

02
/02
/16

Filarmonica “George Enescu”  şi  asociaţia “Clasic e fantastic” anunţă cel de-al doilea concert al anului 2016, din ciclul educativ „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. Duminică, 21 februarie, la orele 10 şi 12.30, copiii sunt invitaţi să afle povestea Bărbierului din Sevilia, capodopera de teatru muzical semnată  de compozitorul Italian Gioacchino Rossini.

01
/02
/16

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie” mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE”. 

23
/01
/16

Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms și Beethoven? Mi-am pus întrebarea înainte de a asculta două discuri apărute recent pe piață, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen și dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Și am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms și Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

22
/01
/16

Super! Pet Shop Boys lansează un nou album, cel de-al 13-lea al grupului care a cunoscut gloria cu hituri ca "West end girls", "It's a sin", "Domino Dancing" sau "Go west". Noul album, ce urmează să apară pe piaţă pe 1 aprilie, se numeşte, desigur, "Super".

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.