Două balerine românce vor dansa pe scena Sălii Palatului, alături de prestigioasa companie Bejart Ballet Lausanne
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-balerine-romance-vor-dansa-pe-scena-salii-palatului-alaturi-de-prestigioasa-companie-bejart-ballet-lausanne/

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la Bucureşti cu un spectacol în premieră, iar două reprezentaţii de balet contemporan vor avea lor pe 12 şi pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” şi „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua şi două balerine românce, Oana Cojocaru şi Bianca Stoicheciu.

Un articol de Liliana Matei|9 octombrie 2019

Oana Cojocaru este absolventă a liceului de coregrafie Floria Capsali”din București și face parte din compania Bejart Ballet Lausanne din 2007. Ea a dansat în ultimul spectacol al lui Maurice Bejart, Le Tour du Monde en 80 Minutes, dar și în numeroase alte producții ale companiei, cum ar fi Casino des Esprits, Aria, Syncope, t ‘M et variations și Tous les Hommes presque toujours s‘imaginent. În 2017 a făcut parte din Dixit, un spectacol scris și regizat de Marc Hollogne, cu coregrafii de Maurice Bejart și Gil Roman iar în anul următor a interpretat unul dintre rolurile principale, Pure din spectacolul 空 Ku al lui Yuka Oishi.

Bianca Stoicheciu a fost balerină la Opera Națională din București, unde a dansat în spectacole din repertoriile coregrafilor Macmillan, Ashton, Kylian, Possokhov, Ratmansky, Kobborg and Edward Olug. S-a alăturat companiei Bejart Ballet Lausanne în 2017, dansând în producțiile Dixit și 空 Ku, dar și în spectacolele Un cygne d’autrefois se souvient que c’est lui, The Magic Flute, Brel et Barbara și Nutcracker.

Regulament și acces public

Pentru ca spectatorii să aibă parte de cea mai frumoasă experiență, îi rugăm să citească și să respecte următorul regulament.

Spectacolul are durata de două ore, cu o pauză de 20 de minute.

Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Copiii sub 5 ani au accesul gratuit.

Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid. Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să se supună controlului corporal amănunțit la cererea agenților de securitate.

Spectatorii sunt rugați să-și păstreze locurile/sectoarele în timpul concertului.

Biletul de intrare își pierde valabilitatea în momentul ieșirii din perimetrul sălii de spectacol.

Accesul publicului în incintă se va face începând cu ora 19:00 iar spectacolul va începe la ora 20:00.

Persoanele cu afecțiuni sau cu antecedente medicale personale sunt rugate să se înregistreze la cel mai apropiat Punct de Prim Ajutor și pot participa la eveniment numai cu însoțitor. Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi.

Este interzis accesul cu brichete, obiecte contondente, arme, aparate foto/video profesionale. Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta sălii de spectacol și a perimetrului acesteia.

Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației.

Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică.

Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop.

Bilete mai sunt disponibile pentru următoarele categorii: Categoria 1: 150 lei, Categoria 2 (loje): 200 lei, Categoria 3 (sect. B, C, D, E, F, G, H, I): 260 lei, Categoria 4 (sect. A): 320 lei și VIP: 440 lei și se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone și rețeaua Carrefour, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti și librăriile Diverta) sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Parteneri media: Național TV, Radio România Cultural, Radio București FM, RFI, Adevărul, Șapte Seri, Romania Journal, Ziarul Metropolis, Liternet, Observatorul Cultural, life.ro, Catchy, Ziare.com, Revista BIZ.

Foto: BBL / Gregory Batardon, Ilia Chkolnik

29
/07
/15

Ediția jubiliară a Festivalului Internațional de Canto Hariclea Darclée, care marchează împlinirea a 20 de ani de la prima ediție a festivalului, s-a deschis marți seară cu un concert inaugural susținut de soprana Adela Zaharia și basul Bogdan Talos, laureați ai Concursului Darclée, acompaniați la pian de Alexandru Petrovici și se va încheia pe 9 august.

27
/07
/15

Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston şi a artistului Bobby Brown, a murit, duminică, la vârsta de 22 de ani. Decesul lui Bobbi Brown vine după aproape jumătate de an de când tânăra a fost găsită fără cunoştinţă în cada din sala de baie a vilei sale, incident care a prezentat o serie de similarităţi bizare cu circumstanţele în care a murit mama ei, în anul 2012.

25
/07
/15

Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale de către public, din ultimii trei ani, de la Sibiu, concertul "Simply The Best - Povestea Naiului", a adunat mii de oameni în Piața Mare din centrul istoric al fostei Capitale Culturale Europene.

22
/07
/15

În perioada 25 iulie - 1 august, Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner.

20
/07
/15

Entuziasm şi urale sunt cuvintele care descriu cel mai bine reacţia publicului la finalul concertului Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal, solistă Oxana Corjos în deschiderea celei de-a 35-a ediții a Săptămânilor muzicale „Gustav Mahler” de la Toblach/Dobbiaco (Italia).

17
/07
/15

La toamnă, Jazz Night Out vine cu trei premiere: trompetistul și revelația Ibrahim Maalouf, pianistul Brad Mehldau într-un trio de neratat, Béla Fleck, americanul care a reinventat banjo-ul, toți trei pentru prima oară la București.

17
/07
/15

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională "Muzica la Altitudine" va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015 la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ştefan Horvath (Elveția) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio România.

17
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează marţi, 21 iulie, la ora 19.00, proiecţia specială a unor reportaje din seria KulTOUR mit Holender, realizate de postul Servus TV. Evenimentul de la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) este dedicat lui Ioan Holender, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani pe 18 iulie.

16
/07
/15

Joia viitoare (23 iulie 2015) începe cea de a şasea ediţie de PADINA FEST, eveniment creat pentru iubitorii de muzică şi de activităţi sportive montane. În timpul zilei vor avea loc evenimente sportive şi activităţi recreaţionale - Maratonul Bucegilor, căţărări pe stâncă, rapel sau tiroliene, ateliere de aventură, iar serile vor fi dedicate în exclusivitate concertelor.