Două nopţi de animaţie bizară şi horror la Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-nopti-de-animatie-bizara-si-horror-la-animest/

Cea mai îndrăgită noapte tematică din tradiţia festivalului Anim’est, şi cea care dovedeşte, cu fiecare ediţie, că animaţia poate fi la fel de incitantă la orice vârstă, se întoarce la Cinema Patria toamna aceasta. Creepy Animation Night adună, în fiecare an, peste 1.000 de spectatori peste 18 ani în sălile de cinema ale festivalului.

Un articol de Petre Ivan|14 Septembrie 2015

Pe 9 octombrie, de la 23.00, la Cinema Patria, o nouă selecţie de filme, mai înfricoşătoare şi out of the box ca oricând, îi aşteaptă pe cei mai puţin slabi de înger fani ai animaţiei din nou în faţa marelui ecran.

Un eveniment unic în peisajul cinematografic românesc, Creepy Animation Night va pune din nou la încercare inimile spectatorilor cu 200 de minute de animaţie din ţări precum Mexic, Australia, S.U.A, Italia, Spania, şi, în premieră anul acesta, România.

Calupurile de scurtmetraje vor fi întrerupte de un show live marca Dirty Granny Tales, o trupă ce abordează un stil muzical inedit, dark theatrical music, formată în Atena, în 2006.

Cu un fir narativ à la Tim Burton, împrumutând din haosul şi ironia celor de la Tiger Lillies, inspirate de prezenţa scenică a Diamandei Galás, de universul vizual steril al avantgardiştilor The Residents şi de liniile melodice ale cunoscutului compozitor grec Manos Hatzidakis, showurile complexe ale grecilor i-au făcut cunoscuţi dincolo de amfiteatrele de acasă umplute până la refuz, în toată Europa. La Bucureşti, Dirty Granny Tales vin să cucerească publicul Anim’est cu show-ul Didi’s Son, un hibrid de muzică, animaţie video şi teatru de păpuşi, despre o lume inversată, în care marionetele pun stăpânire pe fiinţele vii.

Atmosfera întunecată e potenţată de versurile cu teme sumbre, costumele şi machiajul incitante, dansurile halucinante, instrumentele tradiţionale acustice şi inflexiunile vocii liderului trupei, Mouldbreath.

Sora mai mică a nopţii de animaţie creepy, Trippy Animation Night, revine şi ea în agenda festivalului în toamnă, şi pregăteşte un nou număr de kitsch şi erotic dedicat publicului lipsit de inhibiţii.

Pe 3 octombrie, la Cinema Studio, de la 22.30, curatorul şi colecţionarul olandez Michael Helmerhost revine la Anim’est şi aduce cu el The Night Of Trippy Animation Volume 2, o selecţie proaspătă de animaţii presărate cu mult Sex & Drugs & Rock & Roll.

E vorba despre fragmente din cele mai întunecose şi neconvenţionale cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane.

Biletele la Creepy Animation Night şi la Trippy Animation Night pot fi achiziţonate online, pe eventbook.ro, şi vor fi puse în vânzare şi în cinema, în serile proiecţiilor.

Biletul la Creepy Animation Night costă 40 lei şi include accesul la proiecţie şi la concert. Biletul la Trippy Animation Night este în valoare de 20 lei.

Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.

Foto: Anim’est  – animest.ro

25
/04
/19

Lungmetraje realizate de cineaști precum Pedro Almodóvar, frații Dardenne, Ken Loach și Elia Suleiman, selectate în competiția oficială a celei de-a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes vor fi aduse în România de Independenţa Film.

25
/04
/19

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino împlinește astăzi 79 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

24
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Turnat în bună măsură în România și premiat pentru regie la Veneția, „The Sisters Brothers” (2018) surprinde cel mai mult prin seriozitatea cu care francezul Jacques Audiard își asumă genul western și prin modul în care comicul se transformă treptat în tragic.

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

Page 1 of 23412345...102030...Last »