Două nopţi de animaţie bizară şi horror la Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-nopti-de-animatie-bizara-si-horror-la-animest/

Cea mai îndrăgită noapte tematică din tradiţia festivalului Anim’est, şi cea care dovedeşte, cu fiecare ediţie, că animaţia poate fi la fel de incitantă la orice vârstă, se întoarce la Cinema Patria toamna aceasta. Creepy Animation Night adună, în fiecare an, peste 1.000 de spectatori peste 18 ani în sălile de cinema ale festivalului.

Un articol de Petre Ivan|14 Septembrie 2015

Pe 9 octombrie, de la 23.00, la Cinema Patria, o nouă selecţie de filme, mai înfricoşătoare şi out of the box ca oricând, îi aşteaptă pe cei mai puţin slabi de înger fani ai animaţiei din nou în faţa marelui ecran.

Un eveniment unic în peisajul cinematografic românesc, Creepy Animation Night va pune din nou la încercare inimile spectatorilor cu 200 de minute de animaţie din ţări precum Mexic, Australia, S.U.A, Italia, Spania, şi, în premieră anul acesta, România.

Calupurile de scurtmetraje vor fi întrerupte de un show live marca Dirty Granny Tales, o trupă ce abordează un stil muzical inedit, dark theatrical music, formată în Atena, în 2006.

Cu un fir narativ à la Tim Burton, împrumutând din haosul şi ironia celor de la Tiger Lillies, inspirate de prezenţa scenică a Diamandei Galás, de universul vizual steril al avantgardiştilor The Residents şi de liniile melodice ale cunoscutului compozitor grec Manos Hatzidakis, showurile complexe ale grecilor i-au făcut cunoscuţi dincolo de amfiteatrele de acasă umplute până la refuz, în toată Europa. La Bucureşti, Dirty Granny Tales vin să cucerească publicul Anim’est cu show-ul Didi’s Son, un hibrid de muzică, animaţie video şi teatru de păpuşi, despre o lume inversată, în care marionetele pun stăpânire pe fiinţele vii.

Atmosfera întunecată e potenţată de versurile cu teme sumbre, costumele şi machiajul incitante, dansurile halucinante, instrumentele tradiţionale acustice şi inflexiunile vocii liderului trupei, Mouldbreath.

Sora mai mică a nopţii de animaţie creepy, Trippy Animation Night, revine şi ea în agenda festivalului în toamnă, şi pregăteşte un nou număr de kitsch şi erotic dedicat publicului lipsit de inhibiţii.

Pe 3 octombrie, la Cinema Studio, de la 22.30, curatorul şi colecţionarul olandez Michael Helmerhost revine la Anim’est şi aduce cu el The Night Of Trippy Animation Volume 2, o selecţie proaspătă de animaţii presărate cu mult Sex & Drugs & Rock & Roll.

E vorba despre fragmente din cele mai întunecose şi neconvenţionale cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane.

Biletele la Creepy Animation Night şi la Trippy Animation Night pot fi achiziţonate online, pe eventbook.ro, şi vor fi puse în vânzare şi în cinema, în serile proiecţiilor.

Biletul la Creepy Animation Night costă 40 lei şi include accesul la proiecţie şi la concert. Biletul la Trippy Animation Night este în valoare de 20 lei.

Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.

Foto: Anim’est  – animest.ro

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

Page 1 of 22412345...102030...Last »