Două scriitoare, două cărți. Un mix inedit
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-scriitoare-doua-carti-un-mix-inedit/

Vineri, 19 iunie, de la ora 18:00, la Conceptual Lab, se vor întâlni în oglindă două dintre cele mai de succes cărţi româneşti din 2015, ambele semnate de femei şi prezentate chiar de autoarele lor. Este vorba despre jurnalistele şi scriitoarele Adina Rosetti, cu volumul de proză scurtă „De zece ori pe buze” şi Ioana Bâldea Constantinescu, cu romanul „Dincolo de portocali”.

Un articol de Petre Ivan|17 iunie 2015

O întâlnire-experiment în care două autoare își vor prezenta în faţa publicului cărțile noi, publicate anul acesta, dar și pe sine, atât ca scriitoare, femei, mame, cât și ca oameni plini de povești încă nespuse.

Evenimentul va fi moderat de Erika Ciuică, fondatoarea Clubului Scriitoarelor.

Participarea se face pe baza unei donații de 20 RON.

Născută la București, Ioana Bâldea Constantinescu este atât jurnalist cultural, cât și prozator. Din 2001, de când lucrează în cadrul Societății Române de Radiodifuziune, a realizat interviuri cu unii dintre cei mai prestigioși autori străini, precum Sarah Dunant, Alain de Botton sau David Lodge.

Romanul ei de debut, Dincolo de portocali a fost publicat în 2015 la editura Humanitas.

Adina Rosetti este născută în 1979, la Brăila. A absolvit în 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs postuniversitar de jurnalism la Universitatea Bucureşti.

Din 2004 a început să scrie reportaje şi articole la Dilema Veche şi, apoi, la Dilemateca. A lucrat ca jurnalist si a colaborat cu diverse publicații: Time Out București, ELLE Romania, Unica, Esquire, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2.

A primit premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House.

Foto: Mix, Ioana Bâldea Constantinescu, Adina Rosetti – facebook

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.