Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol vin la Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-bucur-dorian-boguta-si-alexandru-papadopol-vin-la-nocturne/

Marina Constantinescu îi aşteaptă pe telespectatori la o nouă discuţie despre film azi, de la ora 24.00, cu Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol la emisiunea Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi online.

Un articol de Andrada Văsii|25 noiembrie 2013

Marina Constantinescu îi aşteaptă pe telespectatori la o nouă discuţie despre film azi, de la ora 24.00, cu Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol la emisiunea Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi online.

După întâlnirea de săptămâna trecută cu tinerele Iulia Rugină (regizoarea filmului Love Building), Oana Răsuceanu şi Ana Agopian (scenariste), discuţia cu generaţia tânără a filmului românesc continuă, în studioul TVR, cu actorii Dorian Boguţă, Dragos Bucur şi Alexandru Papadopol.

Dorian Boguţă, Dragos Bucur şi Alexandru Papadopol interpretează în „Love Building“ rolurile a trei antrenori de „dragoste”, aflaţi într-un cantonament de o săptămână, ocazie cu care cuplurile ajunse pe marginea prăpastiei încearcă să se regăsească. Să-şi aducă aminte de ce  s-au îndrăgostit, ce le-a plăcut iniţial unii la alţii, să surmonteze probleme ca rutina, minciuna, trădarea, indiferenţa.

Cei trei antrenori, terapeuţi, pun cuplurile în faţa unor „probe” menite să reaprindă flacăra iubirii. Nimic complicat, lucruri foarte simple pe care, de cele mai multe ori, uităm să ni le amintim şi să le ţinem vii într-o relaţie de dragoste. Telespectatorii pot lua lecţii pentru acasă din această poveste, pentru că nimeni nu este scutit de pericolele care pândesc dragostea.

Povestea unui film cu Dragos Bucur

Despre un film prost şi un film bun. Despre Love Building sau cum să construieşti, să repari şi să ierţi. Din dragoste. Despre proiectul actoriedefilm.ro, iniţiat de cei trei invitaţi ai Marinei Constantinescu, aflaţi amănunte în ediţia de azi, de la ora 24.00, a emisiunii Nocturne.

Noul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian şi regizoarea de film Iulia Rugină.

Dragos Bucur

Dragos Bucur, în platoul emisiunii „Nocturne“

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile.”

Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Foto credit: TVR 1, Dragos Bucur

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.