Dragoste şi alte crime se joacă şi pentru spectatorii români ai Teatrului Tamási Áron
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragoste-si-alte-crime-se-joaca-si-pentru-spectatorii-romani-ai-teatrului-tamasi-aron/

Reprezentaţia de marţi, 12 aprilie, cu  spectacolul Dragoste şi alte crime, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, se va juca cu traducere în limba română.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2022

Este vorba de un spectacol realizat după un film celebru, cu acelaşi titlu, al regizorului sârb Stefan Arsenijević, care a ajuns în atenţia lumii cinematografice în 2003, odată cu multipremiatul său scurtmetraj (A)Torsion. Dragoste şi alte crime este povestea unei femei rătăcite printre gangsteri şi printre betoanele unui cartier balcanic, o poveste despre înnebunitoarea incertitudine a existenţei sale.

La realizarea spectacolului de pe scena Teatrului Tamási Áron, Theodor-Cristian Popescu a implicat şi elevi de la Secţia de Teatru a Liceului de Arte Plugor Sándor, iar din echipa regizorului mai fac parte  Mihai Păcurar (scenografie&concept video)  Andrei Raicu (muzică&sound design), Cristian Niculescu (light design), Edit V. Bartha (regizor tehnic), Dobra Mária Magdolna (sufleor) și Krisztián Kiliti (dramaturgia).

Spectatorii români îşi pot cumpăra bilete prin  biletmaster.ro,  sau de la Casa de Bilete de lângă Teatru, care este deschisă de luni până joi, între orele 9:00-16:00, și vineri între orele 9:00-13:00.

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.