DreamHack, festivalul jocurilor electronice, începe vineri la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/dreamhack-festivalul-jocurilor-electronice-incepe-vineri-la-bucuresti/

Festivalul jocurilor electronice DreamHack Bucharest, ajuns la cea de-a cincea ediţie, începe vineri şi va include, timp de trei zile, patru turnee internaţionale şi cinci competiţii naţionale de sporturi electronice, în care vor evolua peste 400 de jucători români şi străini.

Un articol de Petre Ivan|23 Aprilie 2015

Ajuns la a cincea ediţie, festivalul digital DreamHack Bucharest 2015 va transforma Capitala României în centrul universului sporturilor electronice timp de trei zile (24 – 26 aprilie), la Sala Polivalentă.

Fanii sporturilor electronice vor avea ocazia să se întâlnească cu vedete internaţionale şi naţionale, dar şi să-şi demonstreze propriile abilităţi în competiţiile organizate în cadrul evenimentului.

Programul DreamHack Bucharest 2015 include patru turnee internaţionale şi cinci competiţii naţionale de sporturi electronice, cu premii de peste 250.000 de euro, în care vor evolua peste 400 de jucători români şi străini.DreamHack

DreamHack Bucharest este organizat de către compania Computergames.ro, prin brandul său e-sport-PGL.

DreamHack deţine recordul mondial Guinness la categoria Cel mai mare festival digital din lume. În 2013 au fost 17.403 de sisteme conectate la DreamHack Winter în Suedia.

Un concept creat de suedezi, festivalul s-a extins rapid în mai multe ţări din Europa, inclusiv România.

DreamHack Bucharest este organizat din 2012, devenind rapid unul dintre cele mai cunoscute festivaluri digitale din întreaga lume desfăşurat în afara Suediei.

Primul DreamHack Bucharest a avut loc în octombrie 2012. La ediţia inaugurală au participat 5.000 de spectatori, iar valoarea premiilor a fost de 31.000 de euro.

În 2013, DreamHack Bucharest a găzduit 12.000 de spectatori, iar valoarea premiilor a crescut şi ea la 60.000 de euro. În 2014, cele două ediţii au adunat 45.000 de spectatori şi o valoare totală a premiilor de 250.000 de euro.

Foto: DreamHack – dreamhack.ro

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

15
/03
/19

Se împlinesc, astăzi, 4 ani de când actorul Eusebiu Ștefănescu, unul dintre cei mai buni recitatori români de poezie, s-a stins din viață. Cu un an înainte de moartea sa, Eusebiu Ștefănescu (aici, într-o fotografie realizată de Simion Buia) primea Premiul Președintelui UNITER, pentru contribuţia sa la frumoasa rostire a poeziei. Simion Buia povesteste cum a decurs intalnirea cu actorul.

14
/03
/19

Teatrul Dramaturgilor Români prezintă publicului bucureștean premiera oficială a spectacolului MAZURKA, vineri, 15 martie, de la ora 19.00 în sala „Iosif Naghiu”. În acest spectacol, Alexander Hausvater propune publicului o odisee în mitul lui Chopin și dezvăluie un om mândru, interesat mai mult de mondenitate decât de suferințele celor din jurul său.

14
/03
/19

Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din București.  Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

Page 1 of 78312345...102030...Last »