Drumul spre perfecțiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/drumul-spre-perfectiune/

Volumul „Fiecare zi este un DAR” de Stefanos Xenakis a apărut recent la Editura Trei.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2021

Bestseller, în Grecia, cartea alege o abordare care le poate deschide cititorilor ochii spre propria viață. În pofida a ceea ce majoritatea cărților de self-help ne îndeamnă – și anume, să tindem spre o stare de perpetuă fericire bazată pe succesul mult visat, Stefanos Xenakis ne invită să atingem perfecțiunea prin a fi, pur și simplu, senini, blânzi și iertători. „Nu se poate să te iubească toți. Înțelege asta și ți se va schimba viața. Însă tu să te iubești mai mult decât oricine altcineva. Doar atunci vei putea să îi iubești pe ceilalți”, scrie Stefanos Xenakis.

De ce să ne irosim viața căutând recunoașterea într-o lume a competiției, ne întreabă Xenakis, când putem să dobândim măreția străduindu-ne să fim cât mai buni cu putință? Ce înseamnă să fim cât mai buni? Să facem toate acele lucruri simple pe care le ignorăm în fiecare zi: să ne salutăm vecinii cu un zâmbet cald, să fim săritori cu ceilalți, să ne bucurăm de ocaziile care ne ies zilnic în cale, să gustăm farmecul vieții.

„Succes înseamnă să ai ceea ce îți dorești. Fericire însă înseamnă să îți dorești ceea ce ai. Cei mai mulți dintre noi o pățim când vine vorba despre fericire.” – Stefanos Xenakis

Emoționante, minunate și pline de compasiune, cele peste 100 de povești de viață pe care Xenakis ni le împărtășește ne învață că măreția se află în fiecare dintre noi și că ne putem atinge potențialul maxim fiind conectați la cea mai bună versiune a noastră.

Stefanos Xenakis locuiește la Atena și este antreprenor, speaker motivațional și un adevărat fenomen social media. Prima sa carte, „Fiecare zi este un DAR”, s-a aflat încă de la apariție în fruntea listelor de bestselleruri din Grecia, unde a rămas timp de 80 de săptămâni. De asemenea, este vorbitor TEDx și fondatorul ONG-ului Yes, I can, care organizează seminarii și ateliere în școli despre abilități de viață și importanța valorilor morale. Scrie articole pentru Lifo.gr, unul dintre cele mai vizitate site-uri de știri din Grecia.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

24
/12
/13

Volumele "Între acte", de Radu Beligan, "Exerciţii de echilibru", de Tudor Chirilă, şi "Uibesc", cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vandute carti în 2013.

24
/12
/13

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

17
/12
/13

Editura Curtea Veche îşi aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Craciun (13 - 23 decembrie), organizat la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu titluri noi, reduceri între 15 şi 65% şi lansări speciale de carte, în prezenţa autorilor.

16
/12
/13

“La noi, când vine iarna“, romanul cunoscutului actor Mircea Diaconu, va fi lansat marți, 17 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Bastilia din București. Romanul a apărut de curând în colecția „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom și în ediție digitală.

16
/12
/13

„Din vorbă-n vorbă” - 23 de ani de întrebări şi răspunsuri, cea mai recentă carte a lui Andrei Pleşu, apărută la editura Humanitas, va fi lansată, marţi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

11
/12
/13

Vineri, 13 decembrie 2013, Editura Casa Radio vă invită la Café Cărtureşti Verona la o nouă întâlnire cu Cartea vorbită a lui Nichita Stanescu (30 martie 1933–13 decembrie 1983), ajunsă azi, datorită celor care îi iubesc necondiţionat poezia şi nu se pot sătura să-l reasculte citind-o, la a cincea ediţie.

08
/12
/13

„Povestea lui Jun Do“, semnată de scriitorul american Adam Johnson şi premiată cu Pulitzer 2013, a apărut săptămâna aceasta în colecţia „Biblioteca Polirom”, şi în ediţie digitală, cu o traducere din limba engleză şi note de Mihaela Negrilă.