Drumul spre perfecțiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/drumul-spre-perfectiune/

Volumul „Fiecare zi este un DAR” de Stefanos Xenakis a apărut recent la Editura Trei.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2021

Bestseller, în Grecia, cartea alege o abordare care le poate deschide cititorilor ochii spre propria viață. În pofida a ceea ce majoritatea cărților de self-help ne îndeamnă – și anume, să tindem spre o stare de perpetuă fericire bazată pe succesul mult visat, Stefanos Xenakis ne invită să atingem perfecțiunea prin a fi, pur și simplu, senini, blânzi și iertători. „Nu se poate să te iubească toți. Înțelege asta și ți se va schimba viața. Însă tu să te iubești mai mult decât oricine altcineva. Doar atunci vei putea să îi iubești pe ceilalți”, scrie Stefanos Xenakis.

De ce să ne irosim viața căutând recunoașterea într-o lume a competiției, ne întreabă Xenakis, când putem să dobândim măreția străduindu-ne să fim cât mai buni cu putință? Ce înseamnă să fim cât mai buni? Să facem toate acele lucruri simple pe care le ignorăm în fiecare zi: să ne salutăm vecinii cu un zâmbet cald, să fim săritori cu ceilalți, să ne bucurăm de ocaziile care ne ies zilnic în cale, să gustăm farmecul vieții.

„Succes înseamnă să ai ceea ce îți dorești. Fericire însă înseamnă să îți dorești ceea ce ai. Cei mai mulți dintre noi o pățim când vine vorba despre fericire.” – Stefanos Xenakis

Emoționante, minunate și pline de compasiune, cele peste 100 de povești de viață pe care Xenakis ni le împărtășește ne învață că măreția se află în fiecare dintre noi și că ne putem atinge potențialul maxim fiind conectați la cea mai bună versiune a noastră.

Stefanos Xenakis locuiește la Atena și este antreprenor, speaker motivațional și un adevărat fenomen social media. Prima sa carte, „Fiecare zi este un DAR”, s-a aflat încă de la apariție în fruntea listelor de bestselleruri din Grecia, unde a rămas timp de 80 de săptămâni. De asemenea, este vorbitor TEDx și fondatorul ONG-ului Yes, I can, care organizează seminarii și ateliere în școli despre abilități de viață și importanța valorilor morale. Scrie articole pentru Lifo.gr, unul dintre cele mai vizitate site-uri de știri din Grecia.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.