„Dual & Duel“ – vernisajul expoziției de pictură, gravură și sculptură a artiștilor Eva Radu și ZuZu Caratanase
https://www.ziarulmetropolis.ro/dual-duel-vernisajul-expozitiei-de-pictura-gravura-si-sculptura-a-artistilor-eva-radu-si-zuzu-caratanase/

Marţi, 8 decembrie, de la ora 19, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură, gravură şi sculptură Dual-Duel, a artiştilor Eva Radu şi ZuZu Caratanase. Invitat special: sculptorul Mircea Roman.

Un articol de Liliana Matei|5 decembrie 2015

Expoziția va fi prezentată de Ion Bogdan Lefter și de curatorul Mihai Plămădeală. Evenimentul este organizat de ICR în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, Artindex și Asociația culturală „Nomen este omen”.

ZuZu CARATANASE (pseudonim al lui Răzvan-Constantin Caratănase, n. 1985, Tulcea) este licențiat al Universitățiie Naționale de Artă din București, instituție în cadrul căreia este în prezent asistent și la care a obținut în 2014 titlul de doctor. A avut nouă expoziții personale pe plan național și a participat la peste 180 expoziţii colective și de grup în țară și peste hotare (Austria, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Republica Moldova, Spania și Ucraina).

Este fondator al grupului artistic „Șaseorișase”. Printre distincțiile pe care le-a primit se numărăPremiul Uniunii Artiștilor Plastici din România / Filiala Grafică București (2010); Distincția „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internațională de Gravură – Chamalières, Franța (2010); Premiul I la Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „Inter-Art” – Aiud (2012); Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Grafică – București (2013); Premiul de Excelență la Festivalul Internațional „A.R.T.E.” – Iași (2014); Certificatul de Merit la Trienala Internațională de Gravură – Kochi, Japonia (2014); Premiul pentru Grafică la Festivalul Internațional „A.R.T.E.” – Iași (2015); Certificatul de Excelență acordat de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane la Salonul Internațional de Carte-Obiect „West Meets East – A Cultural Book Exchange” – București (2015), numeroase alte nominalizări și diplome de onoare și excelență acordate în cadrul unor evenimente artistice (anuale, bienale, trienale etc.) din țară și străinătate.

Eva RADU (n. 1986, Râmnicu Sărat) a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul căreia este în prezent doctorandă. A participat la peste 80 de expoziţii de grup şi colective pe plan naţional şi internaţional (Bulgaria, Canada, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova și Spania); precum și la numeroase workshop-uri, tabere de creaţii, simpozioane etc. A beneficiat de bursa „Tinere talente” acordată de Fundaţia „Principesa Margareta a României” – Bucureşti (2009). Printre distincțiile care i s-au acordat se numără „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internaţională de Gravură – Chamalières, Franţa (2010); Premiul de Excelență la Bienala Națională de Gravură Contemporană „Danubius” – Tulcea (2014); Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România la Bienala Națională de Artă Contemporană „Aegyssus” – Tulcea (2015); Premiul de Excelență la Concursul Internațional de Creație Plastică „Dialoguri interculturale și artistice” – Iași (2015).

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 – 17 decembrie 2015.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.