Ducu Bertzi cântă iubirea în „Stagiunea muzicală estivală” din Parcul Cuza
https://www.ziarulmetropolis.ro/ducu-bertzi-canta-iubirea-in-stagiunea-muzicala-estivala-din-parcul-cuza/

Ducu Bertzi cântă vineri, 19 iunie, în Stagiunea Muzicală Estivală ediţia a X-a, la Foişorul de lemn din Parcul Al.I.Cuza. Concertul artistului va începe la ora 20.00. Accesul publicului la eveniment este liber. Accesul în parc se face din strada Baba Novac, intersecţie cu strada Campia Libertăţii.

Un articol de Petre Ivan|18 iunie 2015

Ducu Bertzi,  „floarea de colţ a muzicii româneşti”, cânta iubirea în cea mai pură formă a sa.

Stagiunea muzicala estivala editia a X-a, organizata de Primaria Sectorului 3, a inceput pe 29 mai si se va incheia pe 27 septembrie.

Sunt generatii care au crescut cu aceasta muzica si care si-au crescut copiii cu muzica tineretii lor. Altfel nu-mi pot explica de ce tinerii de 20 de ani stiu tot ce se canta de cand ei nu erau. De aceea e frumos folkul: fiindca e vesnic tanar prin cei care-l iubesc. – Ducu Bertzi

Evenimentele stagiunii au loc în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică şi cuprind toate genurile muzicale.

Foto: Ducu Bertzi – wikipedia

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

Page 1 of 14712345...102030...Last »