Duminică, 15 mai, petrecem împreună la Apollo111 Ziua Superscrieri!
https://www.ziarulmetropolis.ro/duminica-15-mai-petrecem-impreuna-la-apollo111-ziua-superscrieri/

O zi dedicată comunităţii jurnaliştilor din România, în care încercăm să ne cunoaştem mai bine, să ne aflăm problemele şi să găsim împreună cele mai bune soluţii.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2022

Invitatul special de anul acesta este Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Dacă nu ați făcut-o încă, vă puteți înscrie folosind linkul de mai jos:

https://www.eventbrite.com/e/ziua-superscrieri-registration-331888586697

Ziua va începe cu proiecția filmului ”Spotlight”, premiat cu 2 Premii Oscar (și alte 4 nominalizări) în 2016, care are la bază condusă de Walter Robinson în diviziunea de investigații Spotlight a ziarului Boston Globe, privind ascunderea sistematică de către Biserica Catolică a numeroase acte de pedofilie comise de peste 70 de preoţi ai săi. Investigația a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service. Va continua cu o dezbatere despre importanța presei locale și regionale, la care vor participa jurnaliști din Oradea, Cluj Napoca, Constanța. Ziua Superscrieri se încheie cu un masterclass susținut de Walter Robinson.

PROGRAMUL ZILEI
12:00 – 14:30 – Vizionarea filmului ”Spotlight”
14:30 – 15:00 – coffee break
15:00 – 16:15 – Despre importanța presei locale – dezbatere moderată de Vlad Tăușance, manager de dezvoltare Fundația Friends for Friends.
Participă:
* Cristina Lupu – directoare executivă Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
* Cristian Leonte – jurnalist co-fondator Info Sud-Est
* Codruța Simina – jurnalistă Misreport / președintă APPC (Asociația Profesioniștilor din Presa – Cluj)
* Florin Ciucaș – redactor-șef Bihoreanul
16:15 – 16:45 – coffee break
16:45 – 18:15- Masterclass Walter Robinson

 

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.