Duminici de vară scary, la Warner TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/duminici-de-vara-scary-la-warner-tv/

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producţii de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

Un articol de Liliana Matei|5 august 2022

În program sunt incluse două lungmetraje regizate de John Carpenter, cineast emblematic pentru filmele de groază.

Lungmetrajul horror SF „Ei trăiesc/ They Live” (foto sus) va fi difuzat pe 14 august. Filmul lui John Carpenter din 1988 este bazat pe povestirea „Eight OClock in the Morning” a lui Ray Nelson.

Cu Roddy Piper, Keith David și Meg Foster în distribuție, filmul urmărește un pierde-vară care descoperă, cu ajutorul unor ochelari speciali, că lumea este condusă de extratereștri. Ei își ascund înfățișarea reală și, cu mesaje subliminale transmise prin intermediul media, manipulează oamenii să consume, să se înmulțească și să se conformeze.

„They Live” se bucură acum de statutul de film cult, iar partea de aproximativ șase minute în care protagoniștii se confruntă pe o stradă a fost deseori inclusă în liste cu cele mai bune scene de bătaie din toate timpurile.

„Christine – Mașina ucigașă” va putea fi vizionat pe 28 august. În filmul din 1983, John Carpenter pune accent pe transformarea pe care o suferă un tânăr după ce cumpără o mașină cu o minte diabolică. Mașina ciudată face ca firea lui se să schimbe pentru a îi reflecta gândurile malefice.

Scenariul este bazat pe romanul omonim al lui Stephen King, iar din distribuție fac parte Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul, Harry Dean Stanton și Robert Prosky.

John Carpenter (n. 1948) este scenarist și regizor american, cu o carieră de cinci decenii, în care a creat filme horror precum „Halloween”, „The Fog” și „The Thing”, dar și science-fiction ca „Escape from New York” și „Starman”.

În 2019, pentru întreaga sa activitate, a fost recompensat cu trofeul onorific Carrosse d’Or al Quinzaine de Réalisateurs, program paralel Festivalului de Film de la Cannes. Astfel de distincții i-au fost acordate și din partea unor festivaluri de gen, precum Sitges, dar și din partea Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films.

„Christine – Mașina ucigașă”

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) este o companie globală, lider în domeniul media și al divertismentului, care produce și distribuie cel mai popular și complet portofoliu de conținut și branduri din lume, prin televiziune, film și streaming. Disponibilă în peste 220 de țări și teritorii și în 50 de limbi, Warner Bros. Discovery inspiră, informează și distrează publicul din întreaga lume prin intermediul mărcilor și produselor sale emblematice, printre care: Warner Bros: Discovery Channel, discovery+, CNN, CNN+, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.wbd.com.

06
/12
/13

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.

04
/12
/13

Lungmetrajele „Poziţia copilului“, de Călin Peter Netzer, ,,Când se lasă seara peste Bucureşti...", de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, vor fi proiectate, în perioada 10 decembrie - ianuarie 2014, la cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Madrid.

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.