“Dumnezeu iubește”, o nouă premieră la Teatrul de Artă București
https://www.ziarulmetropolis.ro/dumnezeu-iubeste-o-noua-premiera-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Teatrul de Artă Bucureşti invită publicul la o nouă premieră: vineri, 28 octombrie, de la ora 19.15, “Dumnezeu iubeşte”, după Zlata Demina, un spectacol despre condiţia femeii şi despre rostul ei de mamă.

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2016

Subiectul piesei atinge o temă emoțională și scoate în evidență statutul femeii, ca viitoare mamă, indiferent de zona socială din care provine.Dumnezeu iubește

Patru femei însărcinate sunt internate într-o rezervă a unui spital, asteptând să nască. Patru destine care se intersectează într-un punct din timp și din spațiu, urmând ca mai apoi să-și reia traiectoriile separat, fiecare mai bogată cu o viață; toate, în afară de una.

Șase actori construiesc o poveste în care spectatorii se regăsesc întru totul, pentru că, până la urmă, cu toții sunt fiii sau fiicele unor mame, cu toții au iubit, iubesc sau sunt iubiți și fiecare s-a gândit, măcar o dată, cum e să aibă un copil.

Scenografia și regia spectacolului Dumnezeu iubește sunt semnate de Tomi Cristin, iar distribuția este alcătuită din Magda Catone, Amalia Ciolan, Ana Maria Carablais, Teodora Calagiu Garofil, Tamara Roman și Darius Daradici/Liviu Cheloiu. Producția: Liviu Cheloiu.

Spectacolul este o coproducție Teatrul de Artă București și Teatrul IV București.

Foto: Dumnezeu iubește – Teatrul de Artă București

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.