Dureri fantoma, o nouă premieră la Teatrul de Artă București
https://www.ziarulmetropolis.ro/dureri-fantoma-o-noua-premiera-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Teatrul de Artă Bucureşti anunţă PREMIERA spectacolului DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, sâmbătă, 14.03.2015, cu începere de la ora 20:15.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2015

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Rareș-Gabriel Andrici (Dima), George Constantinescu (Gleb) și Mihaela Popa (Olga). Bogdan Budeș semnează regia spectacolului iar traducerea (din limba rusă) îi aparține Marinei Palii.

Acțiunea spectacolului Dureri Fantomă (Phantom Pains) se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie, un loc infect, în care planează constant promiscuitatea, decadența, lipsa sensibilității umane, toate acestea resfrângându-se în drama unei femei bântuită și schilodită de propriul trecut zguduitor.

Un depou, doi paznici tineri și sufletul Olgăi în căutarea recurentă a fantomei unei povești pe care nu vrea să o piardă.

,,Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea  seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea.“ Bogdan Budeş – regizorul spectacolului.

“Ca să te purifici trebuie să treci mai întâi prin noroi și abia apoi să încerci să-l cureți. Nu sunt însă nici filosof, nici politician. Doar narator. Atât.” spune Vasili Sigarev.

Notorietatea pieselor dramaturgului, scenaristului și regizorului de film, Vasili Sigarev, este răspândită în lumea întreagă.

Producțiile după piesele sale au fost jucate pe scenele teatrelor din Marea Britanie (Royal Court Theatre Londra), Irlanda, Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, precum și România.

INFO / DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev

Traducere: Marina Palii

Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa

Regia: Bogdan Budeş

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Foto: DURERI FANTOMA – Teatrul de Artă București

Citiţi şi:
20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.