Dustin Hoffman oferă cursuri de actorie online
https://www.ziarulmetropolis.ro/dustin-hoffman-ofera-cursuri-de-actorie-online/

Starul american Dustin Hoffman, recompensat cu două premii Oscar, va oferi lecţii de actorie pe o platformă de cursuri online, fiecare masterclass costând 90 de dolari, informează lefigaro.fr, citat de Mediafax.

Un articol de Liliana Matei|30 mai 2015

Considerat unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, Hoffman a acceptat să susţină o serie de cursuri online pe platforma MasterClass, deţinută de o companie cu sediul în San Francisco.

Fiecare masterclass costă 90 de dolari şi include trei ore de cursuri video şi o serie de exerciţii interactive. Programul este deschis tuturor persoanelor care vor să-şi îmbunătăţească jocul actoricesc. Elevii vor învăţa, pe parcursul a 24 de lecţii, cum să creeze personaje memorabile şi să joace natural.

Dustin Hoffman nu este singura personalitate care a acceptat să devină profesor pentru această platformă online. Starul tenisului Serena Williams, scriitorul James Patterson şi fotografa Annie Leibovitz susţin şi ei cursuri pe această platformă.

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul „Absolventul”, care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al ratatului din „Cowboy-ul de la miezul nopţii” (1969), al travestitului din „Tootsie” (1982), al tatălui nevrotic din „Kramer contra Kramer” (1980) şi al bărbatului autist din memorabilul „Rain Man” (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.

12
/01
/14

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează luni, 13 ianuarie, de la ora 20.30, producţia „Zi ca-ti place!”, realizată după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache. Din distribuţie fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

11
/01
/14

Actorul Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Naţională a Culturii Române printr-un recital de poezie extraordinar, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.

11
/01
/14

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50).

10
/01
/14

Pierre Lescure, fostul director al grupului Canal+, va fi desemnat în mod oficial, marţi, noul preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes şi va prelua mandatul de la Gilles Jacob, a declarat joi celălalt candidat la această funcţie, Jérôme Clément, fostul director al postului TV european Arte.

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

09
/01
/14

Meryl Streep, care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste şi anti-semite.

09
/01
/14

Primul invitat de anul acesta al Asociației Scenariștilor Români (ASCER) și al lui Gareth Brookes - gazda şi trainer-ul Bucharest Script Lab (BSLab) - va fi, miercurea viitoare, 15 ianuarie, regizorul şi scenaristul Corneliu Porumboiu.

08
/01
/14

O nouă colaborare marca Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio, cu două nominalizări la Globurile de Aur, va fi din 10 ianuarie, pe marile ecrane. „Lupul de pe Wall Street“ prezintă odiseea plină de adrenalină, cinism şi extravaganţă a unei perioade în care banii se câştigau extreme de ușor.

07
/01
/14

CRONICĂ DE CARTE Cu volumul trei din „O istorie subiectivă a tranziţiei filmice “(Editura Paralela 45, 2013), istoricul şi criticul de film Valerian Sava încheie cea mai importantă dare de a seamă a ceea ce s-a întâmplat semnificativ în cinematografia naţională între 2000 şi 2010.