Ea, învățătoarea
https://www.ziarulmetropolis.ro/ea-invatatoarea/

Știu că sunteţi curioşi să aflaţi câte ceva şi despre mama. Sincer să fiu, mă încearcă şi pe mine aceeaşi curiozitate. Să aflu mai mult decât ştiu deja. În primul rând, ştiu că mama se roagă în fiecare seară la Dumnezeu pentru mine şi pentru sora mea.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2019

Mai știu că își dorește să mă vadă preot, așa cum au fost tatăl și bunicul ei, spre deosebire de tata, care speră să ajung cineast. Eu le-am dat de înțeles până acum că-s pasionat de bariere, macarale, macazuri și alte fiare, însă ei continuă s-o țină pe-a lor: “Vai, ce-i mai place să cânte, soro, și ce voce frumoasă are! Ar fi păcat să nu încerce băiatu’ la Conservator”. Eu și “D-l Goe”… Desigur, sunt foarte multe de zis și mi-e greu să vorbesc acum despre ea, nu-mi prea găsesc cuvintele. În plus e târziu și suntem obosiți, mai ales ea (asta, evident, din cauza grijilor pe care și le face pentru mine).

De erupția de care aminteam dimineață pot însă să vă spun! A venit dermatologul și i-a confirmat mamei că este vorba despre o dermatită. I-a dat o cremă cu care să mă ungă și un șampon special pentru îmbăiat. Altfel, mă simt încă în puteri după prima rundă de chimioterapie. Miercuri începe a doua rundă. Nu-mi fac griji prea mari, am deja unu la zero, doar că acum joc cu negrele, cum ar spune șahistii. Apropo, tata, admirator al lui Kasparov, mi-a promis că o să mă învețe șah când mă fac un pic mai mare, iar mama, fană Plushenko, să patinez. La cum mă știu, nu am dubii că voi muta piesele ca Plushenko și voi dansa pe gheață precum Kasparov.

În imaginile de mai sus sunt eu, cine altul?, cu burta pe carte. Timpul trece greu pe aici, dacă nu-l păcălesc în vreun fel, însă alături de o învățătoare dedicată totul pare o joacă…
—————
Conturile deschise de părinții mei:
Lei – BCR
Cod IBAN: RO10RNCB0071035252490001
Bolozan Daniela Marinela

Euro – BRD
Cod IBAN: RO66BRDE190SV21474371900
Bolozan Claudiu Sorin

Citiţi şi:
22
/01
/19

Știu că sunteți curioși să aflați câte ceva și despre mama. Sincer să fiu, mă încearcă și pe mine aceeași curiozitate. Să aflu mai mult decât știu deja. În primul rând, știu că mama se roagă în fiecare seară la Dumnezeu pentru mine și pentru sora mea.

22
/01
/19

Noaptea, când stau în cutiuța mea și torc cu ochii la focul din sobă, mă gândesc deseori la Tomiță, pe care nu l-am mai văzut de mai bine de trei săptămâni. L-am simpatizat încă de când s-a născut, în special pentru numele lui de motan.

18
/01
/19

Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. Sunt foarte fericită că-mi pot lua cu mine toate jucăriile și că voi zbura cu avionul. Pentru că nu am mai zburat cu avionul niciodată, recunosc că sunt emoționată.

18
/01
/19

Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că în mai puțin de o lună și jumătate doctorii de la Marie Currie îmi vor spune, fără menajamente: "Copilul dvs are cancer", l-aș fi trimis cu trotineta la balamuc.

18
/01
/19

Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea o secundă pentru ea dedicându-se total nouă, tata abia dacă se îndura să ne alerge seara un pic în jurul mesei, prefăcându-se că este căpcăun.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...