Ediţia europeană a revistei Newsweek ar putea fi închisă
https://www.ziarulmetropolis.ro/editia-europeana-a-revistei-newsweek-ar-putea-fi-inchisa/

Ediţia europeană a săptămânalului Newsweek, unul dintre cele mai prestigioase branduri din presa scrisă la nivel mondial, ar putea fi închisă la doar 18 luni după lansarea sa, potrivit politico.eu.

Un articol de Liliana Matei|18 Iulie 2015

IBT Media, care deţine publicaţia Newsweek, a abandonat planurile privind dezvoltarea ediţiei europene a publicaţiei, această măsură având la bază eficientizarea costurilor, a relatat politico.eu, citând trei surse apropiate companiei, precizează Mediafax.

Ediţia europeană a Newsweek a funcţionat ca o entitate independentă, fiind editată de o echipă de jurnalişti cu sediul în Londra, coordonată de redactorul-şef Richard Addis, care însă şi-a dat demisia din această funcţie.

Cei opt jurnalişti care lucrau la versiunea tipărită a ediţiei europene a Newsweek ar putea să îşi piardă locurile de muncă. În schimb, un număr similar de angajaţi care lucrează pentru site-ul european al Newsweek ar urma să îşi continue activitatea, conform surselor citate.

După demisia lui Richard Addis, ediţia europeană a Newsweek va fi editată direct de la sediul central al publicaţiei, aflat în New York, şi coordonată de redactorul-şef al ediţiei americane, Jim Impoco.

Decizia de a restructura ediţia europeană a Newsweek vine la doar trei luni după ce IBT Media a anunţat că are planuri pentru dezvoltarea acestei publicaţii, care ar fi urmat să aibă un nou design şi noi colaboratori.

De cealaltă parte, citaţi de theguardian.com, reprezentanţii companiei IBT Media au susţinut că ediţia Newsweek dedicată regiunii EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) va fi supusă doar unor schimbări şi nu se va închide.

Aceştia au confirmat însă că, după demisia lui Richard Addis, publicaţia europeană a Newsweek este editată, în SUA, de Jim Impoco.

“Am simţit că acesta a fost un moment important pentru a crea o platformă editorială unificată, astfel încât să avem tot conţinutul Newsweek sub coordonarea lui Jim”, a declarat Johnathan Davis, directorul de conţinut al IBT Media.

Un nou şef editorial al echipei din Londra a Newsweek va fi numit în următoarea perioadă, iar site-ul european al publicaţiei va continua să funcţioneze, au mai spus reprezentanţii IBT Media.

IBT Media, care deţine site-ul International Business Times (ibtimes.com), a cumpărat publicaţia Newsweek de la IAC/InterActiveCorp, în 2013. Ediţia europeană a revistei a fost lansată în martie 2014, însă această versiune nu a reuşit să atragă suficiente venituri din publicitate. Veniturile din abonamente, în ciuda tirajului care ar fi de 70.000 de copii în Europa, au fost de asemenea dezamăgitoare, potrivit unei surse citat de theguardian.com.

Fondat în 1933, de un fost jurnalist al publicaţiei Time, Thomas J.C. Martyn, şi preluat de Washington Post în 1961, săptămânalul Newsweek este un nume de marcă al presei americane.

Newsweek şi-a încetat apariţia pe print pe 31 decembrie 2012, devenind apoi o publicaţie exclusiv digitală. În martie 2014, Newsweek şi-a reluat apariţia pe hârtie.

Oficialii IBT Media au anunţat în august 2013 că vor prelua marca Newsweek şi operaţiunile în online ale acestei publicaţii de la compania IAC, care deţinea la momentul respectiv revista. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

În 2010, The Washington Post, proprietarul de la momentul respectiv al Newsweek, a vândut publicaţia magnatului media Sidney Harman, care controlează grupul de internet american IAC, pentru 1 dolar.

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

Page 1 of 83312345...102030...Last »