Ediţia europeană a revistei Newsweek ar putea fi închisă
https://www.ziarulmetropolis.ro/editia-europeana-a-revistei-newsweek-ar-putea-fi-inchisa/

Ediţia europeană a săptămânalului Newsweek, unul dintre cele mai prestigioase branduri din presa scrisă la nivel mondial, ar putea fi închisă la doar 18 luni după lansarea sa, potrivit politico.eu.

Un articol de Liliana Matei|18 Iulie 2015

IBT Media, care deţine publicaţia Newsweek, a abandonat planurile privind dezvoltarea ediţiei europene a publicaţiei, această măsură având la bază eficientizarea costurilor, a relatat politico.eu, citând trei surse apropiate companiei, precizează Mediafax.

Ediţia europeană a Newsweek a funcţionat ca o entitate independentă, fiind editată de o echipă de jurnalişti cu sediul în Londra, coordonată de redactorul-şef Richard Addis, care însă şi-a dat demisia din această funcţie.

Cei opt jurnalişti care lucrau la versiunea tipărită a ediţiei europene a Newsweek ar putea să îşi piardă locurile de muncă. În schimb, un număr similar de angajaţi care lucrează pentru site-ul european al Newsweek ar urma să îşi continue activitatea, conform surselor citate.

După demisia lui Richard Addis, ediţia europeană a Newsweek va fi editată direct de la sediul central al publicaţiei, aflat în New York, şi coordonată de redactorul-şef al ediţiei americane, Jim Impoco.

Decizia de a restructura ediţia europeană a Newsweek vine la doar trei luni după ce IBT Media a anunţat că are planuri pentru dezvoltarea acestei publicaţii, care ar fi urmat să aibă un nou design şi noi colaboratori.

De cealaltă parte, citaţi de theguardian.com, reprezentanţii companiei IBT Media au susţinut că ediţia Newsweek dedicată regiunii EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) va fi supusă doar unor schimbări şi nu se va închide.

Aceştia au confirmat însă că, după demisia lui Richard Addis, publicaţia europeană a Newsweek este editată, în SUA, de Jim Impoco.

“Am simţit că acesta a fost un moment important pentru a crea o platformă editorială unificată, astfel încât să avem tot conţinutul Newsweek sub coordonarea lui Jim”, a declarat Johnathan Davis, directorul de conţinut al IBT Media.

Un nou şef editorial al echipei din Londra a Newsweek va fi numit în următoarea perioadă, iar site-ul european al publicaţiei va continua să funcţioneze, au mai spus reprezentanţii IBT Media.

IBT Media, care deţine site-ul International Business Times (ibtimes.com), a cumpărat publicaţia Newsweek de la IAC/InterActiveCorp, în 2013. Ediţia europeană a revistei a fost lansată în martie 2014, însă această versiune nu a reuşit să atragă suficiente venituri din publicitate. Veniturile din abonamente, în ciuda tirajului care ar fi de 70.000 de copii în Europa, au fost de asemenea dezamăgitoare, potrivit unei surse citat de theguardian.com.

Fondat în 1933, de un fost jurnalist al publicaţiei Time, Thomas J.C. Martyn, şi preluat de Washington Post în 1961, săptămânalul Newsweek este un nume de marcă al presei americane.

Newsweek şi-a încetat apariţia pe print pe 31 decembrie 2012, devenind apoi o publicaţie exclusiv digitală. În martie 2014, Newsweek şi-a reluat apariţia pe hârtie.

Oficialii IBT Media au anunţat în august 2013 că vor prelua marca Newsweek şi operaţiunile în online ale acestei publicaţii de la compania IAC, care deţinea la momentul respectiv revista. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

În 2010, The Washington Post, proprietarul de la momentul respectiv al Newsweek, a vândut publicaţia magnatului media Sidney Harman, care controlează grupul de internet american IAC, pentru 1 dolar.

18
/12
/18

Povestea scrisă și regizată de Andreea Cristina Borțun, cea a celor a doi frați care se reîntâlnesc după mai bine de zece ani, în timpul unor proteste, despre vinovăție și frică, despre Cain și Abel, despre dragoste și ură, pe fundalul unei Românii în tranziție, îi aduce față în față pe Cosmina Stratan și Alexandru Ion.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

18
/12
/18

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino a împlinit, anul acesta, 78 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

17
/12
/18

20 dintre cele mai bune scurtmetraje prezentate la ediția 2018 a Bucharest International Dance Film Festival* pot fi văzute în cadrul maratonului cinematografic dedicat filmelor de dans - [RE]TRACING. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic (București), începând cu ora 19.00.

17
/12
/18

Teatrul Metropolis sărbătoreşte împlinirea a 12 ani de existenţă, prin organizarea unui eveniment special. Astăzi, 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, va avea loc "Gala Teatrului Metropolis 12", care, pe lângă marcarea frumoasei "vârste" a instituţiei teatrale, va aniversa şi cei 66 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

Page 1 of 76712345...102030...Last »