Editura Arthur lansează „Ickabog” de J.K. Rowling
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-arthur-lanseaza-ickabog-de-j-k-rowling/

„Ickabog”, o poveste veche la care J.K. Rowling s-a întors anul acesta pentru a le oferi o distracţie copiilor şi părinţilor în timpul lunilor de izolare, se lansează pe 22 decembrie la Editura Arthur.

Un articol de Liliana Matei|21 decembrie 2020

Povestea se adresează în principal copiilor de la 7 până la 12 ani, însă nu are legătură cu seria „Harry Potter” și nu face parte din universul vrăjitoresc, ci este scrisă sub forma unui basm a cărui acțiune are loc în regatul imaginar numit Cornucopia.

Ickabog” a fost publicată inițial sub forma unui foileton online astfel încât familiile de pretutindeni să se bucure în fiecare zi de câte un nou capitol. Autoarea și-a dorit ca volumul tipărit să conțină ilustrații făcute de copii, motiv pentru care a apărut Concursul de Ilustrații „Ickabog“. Pentru cititorii din România, Editura Arthur a publicat pe site, în perioada 1 septembrie – 16 octombrie 2020, toate cele 64 de capitole în traducerea Tatianei Dragomir, încurajându-i totodată pe copii să se înscrie la concurs. Din sutele de ilustrații înscrise pe platforma proiectului, juriul a ales 34 de ilustrații câștigătoare, pe care le veți găsi în volumul „Ickabog”, în curs de apariție la Editura Arthur.

Autoarea a declarat că după publicarea cărții, își va dona drepturile de autor către fundația sa caritabilă, Volant, pentru ajutorarea grupurilor vulnerabile care au avut în mod special de suferit din cauza pandemiei de Covid-19 în Marea Britanie și pe plan mondial.

Mai multe despre poveste și concurs, dar și despre experiența lui J.K. Rowling în perioada carantinei, puteți citi într-un articol Q&A pe site-ul Arthur.

 

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.