Editura Institutului Cultural Român va fi reorganizată
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-institutului-cultural-roman-va-fi-reorganizata/

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii. Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 ianuarie 2013

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii.

Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, resurse publice şi resurse private; extinderea cooperări cu edituri din spaţiul Uniunii Europene şi cu edituri din alte ţări şi tipărirea pe scară sporită de traduceri de scrieri ale autorilor din România.

În ceea ce priveşte editările de scrieri ale autorilor români pe care le realizează Editura ICR este nevoie de schimbări şi de asigurarea unui loc aparte următoarelor serii: „Historica” – publicaţii originale despre istoria ţării; „Argumente” – publicaţii din filosofie, sociologie, ştiinţe, teologie, economie etc. care abordează fenomene ale contemporaneităţii; „Interviuri” – publicaţii ce conţin interviuri cu personalităţi de prim plan ale culturii române.

De asemenea, vor fi înfiinţate seriile „Dialoguri culturale” – publicaţii din sfera dialogului cultural şi intercultural şi „Restituiri” – publicaţii de manuscrise inedite ale autorilor români.

Sursa: Agerpres

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.