Editura Litera anunță parteneriatul cu Storis
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-anunta-parteneriatul-cu-storis/

Storis este prima aplicaţie de audiobookuri, ebookuri şi podcasturi în limba română, un produs original şi unic pe piaţa de carte din România, care îşi propune să ofere cititorilor o experienţă nouă a lecturii şi să aşeze ţara noastră pe harta revoluţiei digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

Aplicația va conține pentru început peste 5 500 de ebookuri, 80 de podcasturi și peste 900 de audiobookuri, multe dintre ele înregistrate în studiourile Storis de naratori profesioniști și actori cunoscuți precum Maia Morgenstern, Șerban Pavlu, Daniela Nane, Monica Davidescu, Florin Piersic Junior, Mihai Călin și alții. Oferta editorială Storis este foarte diversă, de la cărți de business și dezvoltare personală la cele mai noi bestselleruri, thrillere sau cărți pe teme de cultură generală.

Editura Litera se bucură să se afle printre primii contributori la biblioteca digitală Storis, cu o finanțare de 300 000 de euro și cu o selecție importantă a celor mai căutate și așteptate cărți ale momentului, din catalogul propriu: Gândește ca un călugăr de Jay Shetty, Pacienta tăcută de Alex Michaelides, Berta Isla de Javier Marias, Pământ american de Jeanine Cummins, Poate ar fi bine să discuți cu cineva de Lori Gottlieb, Procesul de Franz Kafka și multe altele.

Cărțile digitale au avut o creștere extraordinară în ultimii zece ani, în întreaga lume. În România însă, piața lipsește aproape cu desăvârșire. Anul trecut, în Marea Britanie – care are o piață editorială de 3,3 miliarde lire sterline -, digitalul a reprezentat 23%. În România, într-o piață de carte estimată la 80-100 de milioane de euro, digitalul nu reprezintă mai mult de 0,1%. În condițiile în care pandemia a accelerat apetitul pentru formatele digitale, iar numărul abonaților la platformele de streaming Netflix și HBO este în continuă creștere în România, cred că nu există nicio altă explicație pentru inexistența unei piețe active de carte digitală decât lipsa ofertei. Storis va fi platforma care va distribui acest tip de produs. Practic, va aduce cea mai mare bibliotecă digitală din România în buzunarul fiecărui cititor, și mă bucur să fac parte din acest proiect, ca partener și investitor. Dan Vidrașcu, director general al Editurii Litera

Aplicația Storis a fost listată pe SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punct de vedere al sumelor tranzacționate și al numărului de investitori. Prin această listare, Storis își propune să atragă fonduri de 700 000 de euro, pe care să le folosească pentru digitalizarea cărților din ofertele editurilor importante din România, pentru creare de conținut și pentru acțiuni de marketing și promovare a platformei.

Începând cu luna septembrie, aplicația Storis va putea fi accesată și de cititori pe baza unui abonament lunar de 48 lei. Mai multe informații sunt disponibile pe www.storis.ro și pe www.facebook.com/storisromania.

 

 

 

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.

30
/05
/23

România este, din nou, consistent reprezentată la Târgul de Carte de la Madrid: un program cu 20 de evenimente și un stand cu o ofertă editorială bogată, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei, îi așteaptă în perioada 26 mai - 11 iunie pe vizitatorii Feria del Libro din capitala Spaniei.

26
/05
/23

Editura Frontiera lansează sâmbătă, 27 mai, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, ghidul ilustrat „Prin piețele lumii”, scris de Maria Bahareva, ilustrat de Anna Desnițkaia și premiat anul acesta cu prestigiosul Prix Sorcières pentru non-ficțiune în Franța.