Editura Litera îți dă întâlnire de Ziua Cărții Pentru Copii!
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-iti-da-intalnire-de-ziua-cartii-pentru-copii/

Astăzi, 2 aprilie, se sărbătoreşte în toată lumea Ziua Internaţională a cărţii pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|2 aprilie 2020

Editura Litera a pregătit pentru copiii mici și mari cele mai frumoase cărți cu reducere de 50% pe www.litera.ro și cadou, la orice comandă plasată, cea mai iubită carte din toate timpurile: Micul prinț, de Antoine de Saint Exupery, ediția cu ilustrațiile originale ale autorului și textul integral. Ne dorim ca volumul oferit în dar fiecărui copil să reprezinte o bucurie pentru cei care citesc iar pentru cei care nu au încă această obişnuinţă să devină un prim pas către universul minunat al imaginaţiei.

Din 1967, Ziua internaţională a cărţii pentru copii este celebrată în toată lumea la data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Această sărbătoare își propune să atragă atenţia copiilor asupra cărţilor şi să le inspire dragostea pentru lectură.

La finalul zilei, de la ora 20.00, toți copiii sunt invitați la lectura live a cărții Micul prinț, de Antoine de Saint Exupery, realizată de actrița Monica Davidescu pe paginile de facebook Editura Litera sau Monica Davidescu Official.

În fiecare an, la Litera sărbătorim această zi prin campanii care aduc copiii și cărțile împreună, într-un act de bucurie a împărtășirii lecturii. La 30 de ani de la înfiinţare, Editura Litera se bucură să fi adus multor generaţii de copii din România cărţi dintre cele mai frumoase şi mai utile pentru educaţia lor.

Mai multe informații despre campanie și despre diversitatea cărților pentru copii Litera mică puteți afla pe site-ul editurii Litera, Facebook Editura Litera, Instagram Editura Litera.

Foto: Parents.com

27
/09
/21

„Faptul că sunt cu el, cu Ovidiu, mă determină să fac o călătorie în tinerețea mea și să-mi dau seama ce e cu adevărat fericirea. Dar, din păcate, fericirea nu o trăiești, ți-o amintești numai”, scrie Rodica Mandache în deschiderea cărții despre actorul Ovidiu Iuliu Moldovan.

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

09
/09
/21

În Etiopia anului 1935, Hirut lucrează ca servitoare în căminul unui ofițer din armata împăratului. Iar când armatele lui Mussolini se apropie și bărbații trebuie să se mobilizeze, Hirut și celelalte femei își doresc să facă mai mult pentru cauza războiului decât să aibă grijă de răniți și să îngroape morții.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.