Editura Litera îți dă întâlnire de Ziua Cărții Pentru Copii!
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-iti-da-intalnire-de-ziua-cartii-pentru-copii/

Astăzi, 2 aprilie, se sărbătoreşte în toată lumea Ziua Internaţională a cărţii pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|2 aprilie 2020

Editura Litera a pregătit pentru copiii mici și mari cele mai frumoase cărți cu reducere de 50% pe www.litera.ro și cadou, la orice comandă plasată, cea mai iubită carte din toate timpurile: Micul prinț, de Antoine de Saint Exupery, ediția cu ilustrațiile originale ale autorului și textul integral. Ne dorim ca volumul oferit în dar fiecărui copil să reprezinte o bucurie pentru cei care citesc iar pentru cei care nu au încă această obişnuinţă să devină un prim pas către universul minunat al imaginaţiei.

Din 1967, Ziua internaţională a cărţii pentru copii este celebrată în toată lumea la data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Această sărbătoare își propune să atragă atenţia copiilor asupra cărţilor şi să le inspire dragostea pentru lectură.

La finalul zilei, de la ora 20.00, toți copiii sunt invitați la lectura live a cărții Micul prinț, de Antoine de Saint Exupery, realizată de actrița Monica Davidescu pe paginile de facebook Editura Litera sau Monica Davidescu Official.

În fiecare an, la Litera sărbătorim această zi prin campanii care aduc copiii și cărțile împreună, într-un act de bucurie a împărtășirii lecturii. La 30 de ani de la înfiinţare, Editura Litera se bucură să fi adus multor generaţii de copii din România cărţi dintre cele mai frumoase şi mai utile pentru educaţia lor.

Mai multe informații despre campanie și despre diversitatea cărților pentru copii Litera mică puteți afla pe site-ul editurii Litera, Facebook Editura Litera, Instagram Editura Litera.

Foto: Parents.com

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.