Editura Litera publică cea mai nouă carte scrisă de Michelle Obama, „Lumina din noi“
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-publica-cea-mai-noua-carte-scrisa-de-michelle-obama-lumina-din-noi/

Într-o continuare inspirată a cărţii sale de memorii atât de bine primită de critici, bestsellerul „Povestea mea”, fosta primă-doamnă Michelle Obama împărtăşeşte sfaturi de înţelepciune practică şi strategii puternice care vă vor ajuta să rămâneţi optimişti şi echilibraţi în lumea nesigură în care trăim.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 iulie 2022

„Lumina din noi: Cum să învingi în momente dificile“, de Michelle Obama, va fi publicată simultan în 14 limbi la nivel mondial, iar în România va apărea la Editura Litera, pe 15 noiembrie.

Autoarea își anunță cartea prin intermediul unui video.

„Lumina din noi“ va fi publicată în ediție tipărită și digitală, la Editura Litera. O ediție audio completă a cărții va apărea în format digital. Cartea va fi publicată în același timp în 14 limbi și în 27 de țări din întreaga lume, urmând ca numărul acestora să crească.

În cartea sa precedentă, „Povestea mea”, Michelle Obama relatează istoria vieții sale din copilăria petrecută în sudul Chicago-ului și până la experiențele ca primă-doamnă a Statelor Unite. Ediția audio, citită de autoare în limba engleză, a primit un Grammy pentru cel mai bun album spoken word. De când a fost publicată pe 13 noiembrie 2018, „Povestea mea“ a fost tradusă în 50 de limbi și a fost vândută în peste 17 milioane de exemplare în toate formatele, în lumea întreagă.

În „Lumina din noi“, Michelle Obama le oferă cititorilor o serie de povești proaspete și de reflecții pline de miez despre schimbare, provocări și putere. Inspirându-se din experiențele sale de mamă, fiică, soție, prietenă și primă-doamnă, ne împărtășește obiceiurile și principiile pe care le-a dezvoltat pentru a se adapta cu succes la schimbare și a depăși obstacole din cele mai diverse. Își detaliază cele mai valoroase obiceiuri, precum cele de a „începe cu blândețe“, de a „merge în profunzime“ și a de a aduna „la masa din bucătărie“ prieteni și mentori de încredere. Cu umorul care o caracterizează, cu onestitate și compasiune, explorează și probleme legate de rasă, gen și vizibilitate, încurajând cititorii să își învingă frica și să găsească forța în comunitate.

„Am descoperit că e în regulă să recunoști faptul că stima de sine este învelită în vulnerabilitate și că ceea ce împărtășim ca oameni pe acest pământ este impulsul de a te lupta pentru ceva mai bun, mereu și oricând“, notează autoarea. „În lumină, devenim mai îndrăzneți. Dacă-ți cunoști lumina, te cunoști pe tine însuți. Îți știi propria poveste cu onestitate. Din ce-am observat, această cunoaștere a sinelui ajută la fundamentarea încrederii în propria persoană, fapt care cultivă o senzație de calm și abilitatea de a nu te pierde cu firea, iar asta te ajută, în cele din urmă, să poți să relaționezi genuin cu ceilalți – ceea ce pentru mine este esența tuturor lucrurilor. O lumină hrănește altă lumină. O familie puternică împărtășește puterea cu altele. O comunitate implicată poate să le motiveze pe cele din jurul ei. Asta e puterea luminii din noi.“

Ediția tipărită a cărții „Lumina din noi“ va avea un preț de 99,9 lei, iar ediția digitală va costa 69,9 lei.

Edițiile în limba engleză ale cărții Lumina din noi vor fi publicate în Statele Unite și în Canada de Crown, un imprint al Random House Publishing Group, o divizie a Penguin Random House, iar în Regatul Unit, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă, India și Africa de Sud, de Viking, un imprint al Penguin General, Penguin Random House UK. Cartea va fi de asemenea tradusă în 12 limbi.

MICHELLE OBAMA a fost prima-doamnă a Statelor Unite ale Americii din 2009 până în 2017. Absolventă a Universității Princeton și a Facultății de Drept de la Harvard, și-a început cariera ca avocat la Sidley&Austin, în Chicago, unde l-a întâlnit pe Barack Obama. Mai târziu, a lucrat la primăria din Chicago, la Universitatea din Chicago și la Centrul Medical al Universității din Chicago. A înființat filiala din Chicago a organizației Public Allies, care e specializată în instruirea tinerilor dornici să urmeze o carieră în serviciul public. Este autoarea bestsellerului global Povestea mea și a bestsellerului național American Grown. În prezent, soții Obama trăiesc în Washington, DC, cu cele două fiice, Malia și Sasha.

 

 

 

 

 

 

 

 

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.