Editura Nemira lansează prima selecție de audiobook-uri în limba română
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-nemira-lanseaza-prima-selectie-de-audiobook-uri-in-limba-romana/

Editura Nemira lansează prima selecţie de audiobook-uri în limba română disponibile exclusiv în platforma digitală Echo.

Un articol de Liliana Matei|30 august 2021

Editura Nemira lansează prima selecție de audiobook-uri în limba română disponibile exclusiv în platforma digitală Echo, care poate fi accesată din aplicația de mobil sau tabletă. Pentru a veni în întâmpinarea cititorilor ale căror obiceiuri de „lectură” sunt în continuă dinamică, Nemira își îmbogățește oferta editorială cu audiobooks, format digital care, împreună cu varianta clasică de lectură pe hârtie și ebook, asigură o experiență 360 a plăcerii lecturii.

Nemira aniversează anul acesta 30 de ani de la înființare, timp în care a adus zeci de mii de cărți în bibliotecile românilor și sute de ebooks pe dispozitivele de lectură. Cu audiobook-urile se deschide o nouă etapă de dezvoltare și se cimentează relația dinamică pe care o avem cu cititorii noștri, venind constant în întâmpinarea obiceiurilor de consum și aducându-le plăcerea lecturii acolo unde fiecare se poate bucura de ea.

Alături de alte edituri de prestigiu, Nemira va fi prezentă pe platforma Echo cu audiobook-uri ale celor mai populare volume și serii din portofoliu, printre care Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig, seriile Urzeala tronurilor, de George R.R. Martin, Dune, de Frank Herbert sau Jocurile Foamei, de Suzanne Collins, romane de Stephen King (Shining, Misery, Mai târziu și altele), science fiction clasice precum Picnic la marginea drumului, Jocul lui Ender sau Mâna stângă a întunericului, romance de Dinah Jefferies, romanele premiate ale lui Julian Barnes, volume de nonficțiune precum biografia lui Freddie Mercury, dar și cărți pentru copii din colecția Nemi: romanele lui Jill Tomlinson sau seria Lama Lama.

În lunile următoare, sunt în pregătire audiobook-uri pentru multe alte titluri bestseller Nemira precum Călătoarea, primul volum din seria Outlander, de Diana Gabaldon, Proiectul Hail Mary, de Andy Weir, Orașul care ne unește, de J.K. Jemisin sau JFK, de Stephen King.

Fiecare carte este citită de cea mai potrivită voce pentru a reda cât mai bine tonul cărții și pentru a face experiența de ascultare una de neuitat. Printre actorii cu care am lucrat se numără Andi Vasluianu (pentru Dune), Mihai Baranga (pentru Urzeala tronurilor), Andrei Huțuleac (pentru Proiectul Hail Mary și Povestea vieții tale), Ștefan Forir, Corina Moise, George Gâdei și numeroși alții.

Ana Nicolau, general manager al editurii Nemira: „De 30 de ani Nemira le aduce cititorilor cele mai interesante apariții editoriale internaționale pe piața din România și are ca misiune plăcerea lecturii. Din dorința de a fi cât mai aproape de cititorii noștri și a le oferi o nouă experiență a lecturii, am decis să investim anul trecut în producția de audiobooks, un segment în continuă creștere pe piața internațională. Am ales cele mai îndrăgite cărți Nemira, am căutat vocile cele mai potrivite pentru poveste și stilul autorului, iar acum zeci de audiobook-uri Nemira vă așteaptă să le descoperiți pe platforma Echo și multe alte titluri noi sunt în pregătire. Ducem plăcerea lecturii mai departe într-o nouă etapă pentru editura noastră și sperăm să aducem multă bucurie cu aceste audiobookuri cititorilor noștri.”

Echo este prima platformă românească de audiobooks, un pas important pentru dezvoltarea durabilă a pieței digitale de carte și în întâmpinarea obiceiurilor de consum ale cititorilor în continuă dinamică.  Echo are o ofertă generoasă de conținut audio premium, în parteneriat cu cele mai mari edituri din România. Platforma este gândită extrem de user-friendly, putând fi accesată din aplicația de mobil sau tabletă, cu un model de abonare intuitiv care se modelează pe obiceiurile de consum ale fiecărui utilizator.

 

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

03
/08
/22

NOU La Editura Polirom a apărut recent, în colecția de biografii romanțate, o carte având în prim-plan o figură de legendă a teatrului românesc, despre care însă publicul de astăzi știe foarte puțin. „Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc” de Alina Nelega o aduce în prim-plan într-un noul mileniu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

28
/07
/22

Din Istanbulul marginalilor magistral creionat de Elif Shafak, pe o insulă grecească, unde regizorul Billy Wilder lucrează și își rememorează destinul, și până la malul Adriaticii, unde două surori înfruntă viața cum pot mai bine, vă invităm într-o călătorie livrescă menită să vă inspire în alegerea lecturilor pentru vara aceasta.

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.

28
/07
/22

Vă invităm să descoperiți trei cazuri care au marcat istoria spionajului mondial, dezvăluite în cartea „Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații”, recent apărută și în limba română, la Editura Trei.

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.