Editura Vellant, la Bookfest 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-vellant-la-bookfest-2019/

Editura Vellant aduce la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIV-a, cărţi însemnate: cel mai aclamat roman de debut al anului „Apă Dulce / FRESHWATER” de Akwaeke Emezi, tradus deja în 10 limbi şi nominalizat la PEN Awards şi Women’s Prize for Fiction, „Poveşti de dragoste şi neputinţă”, proză scurtă semnată de Dan Pleşa, o istorie a operei şi una a capitalismului.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2019

Cartea de copii Vellant se îmbogățește cu o nouă colecție CITITROL în care apar două romane numai bune de devorat de cititorii cu vârste între 8 și 12 ani.

„O istorie a operei” surprinde, într-un format generos de peste 400 de pagini, evoluția  operei din ultimii 400 de ani și întregește oferta de carte de artă a editurii. Cititorii își pot schimba perspectiva cu cele mai recente volume apărute în VERSANT, dar și cu o analiză tăioasă a capitalismului semnată de Yanis Varoufakis, „Economia pe înțelesul fiicei mele. O scurtă istorie a capitalismului”.

În loc de clasicele lansări de carte, redacția Vellant și citiorii participă cu entuziasm la întâlnirile organizate la standul Marii Britanii, țară invitată de onoare, și fac trolling cu noua colecție de cărți pentru copii, #Cititrol.

Noile apariții editoriale Vellant

În noua colecție CITITROL, apar:

„Băiatul-pește”, Chloe Daikin, traducere de Lavinia Braniște
O carte magică, despre emoțiile care ne fac să creștem.

„Băiețelul de 1000 de ani”, Ross Welford, traducere de Aurelia Ulici
O carte despre prietenie și cum să-ți găsești locul în lume.
Întâlnire cu autorul, sâmbătă, 1 iunie, la ora 14:30, în standul Marii Britanii. Sunt așteptați toți cei care se pot semna #suntcititrol

În colecția de literatură străină #Endorfiction, apare: 
„Apă dulce”, Akwaeke Emezi, traducere de Cristian Fulas
„Un roman despre frumoasa nebunie”, o nouă endorfină literară.

Dezbatere în standul Marii Britanii, duminică, 2 iunie, de la ora 13:30, o discuție pornită de la FERICIRE, de Aminatta Forna, ,,Despre reziliență în literatură” / „On Literature and Resilience”. Invitati: Vlad Stroescu, psihiatru, și Mihaela Buruiană, traducătoarea cărții. Moderează Alexandra Rusu, coordonatoarea colecției Endorfiction.

În seria de autori români de la Vellant, apare volumul de povestiri:
„Povești de dragoste și neputință”, Dan Pleşa
Cinematice, senzuale, povestirile lui Dan Pleșa se citesc repede și se uită greu.

În colecția de cărți de artă:
„O istorie a operei. Ultimii patru sute de ani”, Carolyn Abbate și Roger Parker
Cum a evoluat opera în călătoria sa de 400 de ani.

Nonficțiune, pentru 16+
„Economia pe înțelesul fiicei mele. O scurtă istorie a capitalismului”, Yanis Varoufakis
„O analiză tăioasă, cu tușe filosofice, apel la miturile grecești și istorie universală.” – The Los Angeles Times

În VERSANT – brandul de carte nonfiction revelator și incitant, apare: 
„Viitorul fericirii. Cinci strategii moderne de echilibrare a productivității și a stării de bine în era digitală”, Amy Blankson.

Tot în Versant, abia apărute:
„Minți posibile”, John Brockman (ed.)
„De neconceput”, Helen Thomson

Editura Vellant așteaptă cititori însemnați cu noutăți și bestsellere, toate #cărțiînsemnate cu 20 până la 30% reducere.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

23
/03
/20

Ne-am întors la o carte clasică – “I.L. Caragiale despre lume, artă și neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, publicată la Editura Humanitas încă din 1994 (și republicată în 2012). Să vedem, deci, ce mai vedea Nenea al nostru la noi.

17
/03
/20

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susține filosoful Mihai Șora, în timp ce actrița Maia Morgenstern mărturisește: ”Oamenii trebuie să nu își piardă încrederea, să fie convinși că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esențial al existenței noastre.”

16
/03
/20

Editura Litera organizează în perioada 16 – 18 martie 2020 o campanie de reduceri pe www.litera.ro care să îi inspire pe cititori și să îi îndemne spre activități dedicate lecturii pentru acasă.

16
/03
/20

Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Techsoup, Teach for Romania, Seeding Knowledge Foundation, cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării lansează „Școala pe Net”, o platformă multimedia gratuită, destinată cadrelor didactice care pot învăța mai ușor de la specialiști în educație și IT cum să utilizeze resurse online, utile în procesul de predare.

07
/03
/20

Marți, 10 martie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Academia politică de la Aiud. Deținuți politici în România anilor ’80”, de Borbély Ernő, apărut la Editura Polirom, ediţie îngrijită de Dalia Báthory și Andreea Cârstea, cuvînt‑înainte de Szőcs Géza.

05
/03
/20

Cartea “Nicolae S. Șucu. Viața și aventurile unui cioban român în Bulgaria în vremuri de război 1908-1918”, text stabilit de Cristina Jelescu, ediție îngrijită de Daniel Cain, a fost publicată la editura Humanitas în anul 2017 și este una dintre cele mai interesante lucrări referitoare la lumea din Balcani de dinainte de România Mare.

01
/03
/20

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 12 martie 2020, de la ora 15.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la o „Evocare Henriette Yvonne Stahl”. Participă: Elena Zaharia-Filipaș, Bianca Burța-Cernat, Simona-Grazia Dima, Nina Corcinschi și Irina Stahl.