Educaţie prin distracţie, la cinema. Documentare inedite pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/educatie-prin-distractie-la-cinema-documentare-inedite-pentru-copii/

IMAX nu este doar formatul impresionant şi revoluţionar în care poţi urmări cele mai noi blockbustere. Sălile T IMAX de la Cinema City reprezintă şi locul ideal în care cei mici pot urmări documentare educative despre spaţiul cosmic, despre mări, oceane, păsări sau animale pe cale de dispariţie, având parte de călători emoţionante, imagini spectaculoase şi informaţii inedite.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2018

O serie de astfel de documentare pot fi proiectate la cerere, pentru grupuri de minimum 50 persoane, în sălile T IMAX de la Cinema City AFI Cotroceni şi Shopping City Timişoara, fiind dublate în limba română. Profesorii pot beneficia şi de materiale promoţionale cu idei de activităţi pentru copii, informaţii despre spaţiu, mediu şi alte detalii specifice fiecărui documentar IMAX.

Pentru că nu este nimic mai uimitor decât lumea înconjurătoare, cei mici nu doar că vor avea ocazia să vadă locuri cunoscute într-un mod în care nu le-au mai văzut până acum, ci vor putea să exploreze noi lumi, devenind parte din ele: de la punctul cel mai adânc din ocean, până la spaţiul cosmic, doar prin tehnologia IMAX de ultimă generaţie – ecrane uriaşe cu imagini clare precum cristalul, sunet surround sau arhitectura specială a sălii de cinema.

Documentare educativeîn format IMAX:

1. Staţia Spaţială

O poveste a provocărilor şi a triumfurilor, o excursie unică şi o experienţă inedită de învăţare.Documentarul prezintă povestea Staţiei Spaţiale Internaţionale,un laborator în spaţiu construit pentru studierea efectelor de lungă durată ale expunerii la gravitaţie zero şi primul pas necesarastronauţilor pentru a se aventura spre Marte şi alte planete.

2. Insula Lemurilor: Madagascar

Copiii vor fi încântaţi să porneascăîntr-o călătorie spectaculoasă în lumea îndepărtată şi minunată a Madagascarului, aflând povestea incredibilă a celor mai mari exploratori ai naturii – lemurii, acum pe cale de dispariţie. Documentarul prezintă eforturile oamenilor de ştiinţă pentru a ajuta aceste creaturi simpatice să supravieţuiască în lumea modernă.

3. Născuţi pentru a fi liberi

Un documentar despre iubire, dăruire şi legătura remarcabilă dintre oameni şi animale, o adevărată aventurăîn pădurile tropicale luxuriante din Borneo care prezintă povestea urangutanilorşi a elefanţilor orfani, darşi a oamenilor extraordinari care, prin faptul căîi cresc, contribuie la salvarea acestor speciipe cale de dispariţie.

4. Galapagos

Cei mici pot porni pe urmele lui Charles Darwin în călătoria sa istorică din Insulele Galapagos, unde vorafla mai multe despre diversitatea biologică şi istoria geologică a locului, despre broaştele ţestoase uriaşe, iguanele marine, cel mai mare rechin din lume, dar şi despre peste 70 de specii de păsări.

Mai mult, pe 22 februarie, începând cu ora 13:40, poți urmări în sala T IMAX de la Cinema City AFI Cotroceni documentarul “Insula Lemurilor: Madagascar”.

Foto: Documentare inedite pentru copii – www.cinemacity.ro/educational.

11
/01
/15

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distincţie ca importanţă din cinematografia americană după Oscaruri, ce vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală la care participă nume mari de la Hollywood şi va fi urmărită în lumea întreagă.

10
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Mommy”, al cincilea lungmetraj al indecent de tânărului cineast canadian Xavier Dolan (25 de ani), este o „tectonică a sentimentelor” ambalată în încadraturi, culori și sunete electrizante, folosite cu o dezinvoltură frapantă.

09
/01
/15

“Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film străin, este inclus în programul “9 pentru Oscar” la Cinema Studio din București. Evenimentul are loc în capitală între 9 și 15 ianuarie, cu o săptămână înaintea anunțării nominalizărilor celei de 87-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Cele două proiecții sunt programate duminică, 11 ianuarie, de la ora 14:00 și joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

08
/01
/15

Din 16 ianuarie, Russell Crowe revine în cinematografe în dublu rol: regizor și actor. Un tată în căutarea fiilor săi, într-un context istoric incert: la sfârşitul Primului Război Mondial, când lumea este încă devastată de oribilele sale consecinţe.

06
/01
/15

Filmele propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin de România, Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Turcia, Polonia, Italia, Belgia și Canada vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 9 și 15 ianuarie 2015, în săptămâna dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film.

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.