Educaţie prin distracţie, la cinema. Documentare inedite pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/educatie-prin-distractie-la-cinema-documentare-inedite-pentru-copii/

IMAX nu este doar formatul impresionant şi revoluţionar în care poţi urmări cele mai noi blockbustere. Sălile T IMAX de la Cinema City reprezintă şi locul ideal în care cei mici pot urmări documentare educative despre spaţiul cosmic, despre mări, oceane, păsări sau animale pe cale de dispariţie, având parte de călători emoţionante, imagini spectaculoase şi informaţii inedite.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2018

O serie de astfel de documentare pot fi proiectate la cerere, pentru grupuri de minimum 50 persoane, în sălile T IMAX de la Cinema City AFI Cotroceni şi Shopping City Timişoara, fiind dublate în limba română. Profesorii pot beneficia şi de materiale promoţionale cu idei de activităţi pentru copii, informaţii despre spaţiu, mediu şi alte detalii specifice fiecărui documentar IMAX.

Pentru că nu este nimic mai uimitor decât lumea înconjurătoare, cei mici nu doar că vor avea ocazia să vadă locuri cunoscute într-un mod în care nu le-au mai văzut până acum, ci vor putea să exploreze noi lumi, devenind parte din ele: de la punctul cel mai adânc din ocean, până la spaţiul cosmic, doar prin tehnologia IMAX de ultimă generaţie – ecrane uriaşe cu imagini clare precum cristalul, sunet surround sau arhitectura specială a sălii de cinema.

Documentare educativeîn format IMAX:

1. Staţia Spaţială

O poveste a provocărilor şi a triumfurilor, o excursie unică şi o experienţă inedită de învăţare.Documentarul prezintă povestea Staţiei Spaţiale Internaţionale,un laborator în spaţiu construit pentru studierea efectelor de lungă durată ale expunerii la gravitaţie zero şi primul pas necesarastronauţilor pentru a se aventura spre Marte şi alte planete.

2. Insula Lemurilor: Madagascar

Copiii vor fi încântaţi să porneascăîntr-o călătorie spectaculoasă în lumea îndepărtată şi minunată a Madagascarului, aflând povestea incredibilă a celor mai mari exploratori ai naturii – lemurii, acum pe cale de dispariţie. Documentarul prezintă eforturile oamenilor de ştiinţă pentru a ajuta aceste creaturi simpatice să supravieţuiască în lumea modernă.

3. Născuţi pentru a fi liberi

Un documentar despre iubire, dăruire şi legătura remarcabilă dintre oameni şi animale, o adevărată aventurăîn pădurile tropicale luxuriante din Borneo care prezintă povestea urangutanilorşi a elefanţilor orfani, darşi a oamenilor extraordinari care, prin faptul căîi cresc, contribuie la salvarea acestor speciipe cale de dispariţie.

4. Galapagos

Cei mici pot porni pe urmele lui Charles Darwin în călătoria sa istorică din Insulele Galapagos, unde vorafla mai multe despre diversitatea biologică şi istoria geologică a locului, despre broaştele ţestoase uriaşe, iguanele marine, cel mai mare rechin din lume, dar şi despre peste 70 de specii de păsări.

Mai mult, pe 22 februarie, începând cu ora 13:40, poți urmări în sala T IMAX de la Cinema City AFI Cotroceni documentarul “Insula Lemurilor: Madagascar”.

Foto: Documentare inedite pentru copii – www.cinemacity.ro/educational.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.