„Efectul razelor Gamma asupra anemonelor“, spectacol de excepție cu Olga Tudorache, la TVR 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/efectul-razelor-gamma-asupra-anemonelor-spectacol-de-exceptie-cu-olga-tudorache-la-tvr-3/

Teatrul Naţional de Televiziune – 7 zile din 7 la TVR 3!

Un articol de Liliana Matei|8 aprilie 2020

Miercuri, 8 aprilie:

Ora 14.00 –  reluare „Domnișoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu

Ora 20.00 – „Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel / Regia și adaptarea TV: Cătălina Buzoianu/ Spectacol preluat de la Teatrul Mic în anul 1983

Distribuția: Olga Tudorache, Rodica Negrea, Adriana Șchiopu, Monica Mihăescu, Ioana Ottescu

Scenografia: Mihai Mădescu/ Regia de montaj: Marga Niță/ Operator șef: Edwiga Adelman Redactor: Lucia Hossu Longin

„Spectacolul acesta este un omagiu adus unei actrițe de excepție și unui pedagog de vocație… Este o reală lecție de pedagogie modul în care Olga Tudorache înțelege să-și apropie studenții. Îngrijorările de mamă, exigențele fără circumstanțe atenuante ale unui profesionism de marcă, instinctul sigur ce scormonește în neștiutele cămări de disponibilități ale unor tineri care nu înțeleg încă prea bine miracolul descoperirii unor forțe nebănuite, miracolul transformării lor în creatori adevărați ce zămislesc alte vieți, toate aceste zbateri ale propriei ei ființe, pentru a plivi florile talentului de buruiana rea a necunoașterii, o prezintă pe Olga Tudorache drept o profesoară de măiestrie în cel mai nobil sens al acestui cuvânt.

Îmi doresc acest rol de cinci ani,  îmi spunea Olga Tudorache la o repetiție, astăzi doresc totul pentru fetele mele, aș vrea ca lor să le iasă totul bine.

Cu delicatețe și răbdare, cu siguranță de ceasornicar de înaltă precizie, Olga Tudorache reglează aceste mecanisme vii, le dăruiește încredere, forță și spirit, și mai presus de orice, le oferă de la început, șansa de a fi egale modelului, șansa de a concura cu modelul.”  – Cătălina Buzoianu, fragment din caietul program al spectacolului

URMEAZĂ:

Joi, 9 aprilie, ora.14.00 – „Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”

ora 20.00 –  „Cinci femei de tranziție”, de Rodica Popescu

Vineri, 10 aprilie, ora.14.00 – „Cinci femei de tranziție”, de Rodica Popescu

ora 20.00 – „Chirița în provincie”, de Vasile Alecsandri/ spectacol cu public   preluat de la Teatrul Vasile Alecsandri din Iasi / regia artistică:  Alexandru Dabija

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

 

08
/10
/14

Opera fotografică a lui Dragoș Cristescu nu este exclusiv artistică, ea incluzând aproape toate domeniile tehnicii și însumând o experiență verificată de-a lungul și de-a latul formelor de expresie ale comunicării vizuale. Însă abordarea artistică a siluetei umane, și în special a nudului feminin în cele mai clasice accepțiuni ale frumuseții, este cea care distinge lucrările lui Cristescu, atât în ansamblul activității sale, cât și în cel al producției masei de fotografi contemporani.

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

07
/10
/14

Aşteptarea a luat sfârşit. Iubitorii de teatru pot vedea, în sfârşit, „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, noul spectacol pus în scenă de Andrei Şerban la Teatrul Bulandra. Premiera va avea loc joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00. Un spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani.

07
/10
/14

Ochii săi mari, albaştri şi prezenţa agreabilă, debordând de feminitate în lumina reflectoarelor, sunt de neuitat. S-a născut pe 7 octombrie 1954, la Bacău, şi aţi văzut-o în numeroase roluri, alături de mari artişti ai scenei româneşti.

07
/10
/14

În perioada 29 septembrie - 5 octombrie s-a desfăşurat în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” - Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul a urmarit 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti. Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost adjudecat de “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film, Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență al celei de-a VI-a ediții a „Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981) programat vineri, 17 octombrie, ora 18:30 la Cinema Victoria în prezența maestrului Rebengiuc.

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.