Eine kleine Nachtmusik, de Gigi Căciuleanu, la Festivalul Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/eine-kleine-nachtmusik-de-gigi-caciuleanu-la-festivalul-enescu/

„Eine kleine Nachtmusik”, spectacol de teatru coregrafic semnat Gigi Căciuleanu va fi prezentat în premieră la Festivalul Internaţional „George Enescu”, pe scena Ateneului Român, miercuri, 13 septembrie, de la ora 22:30.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2017

One man show-ul lui Lari Georgescu pe muzica lui W.A. Mozart, textele lui Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original din Comedia Dell’Arte aparţinând lui W. A. Mozart, este o coproducție a UNTEATRU, Fundația ART Production & Gigi Căciuleanu Romania Dance Company și Kult Studio.

„Mozart pe drum de seară… Spectacolul este o metaforă a singurătăţii creatorului de cursă lungă. Cea a unui solitar Om – Artist, Artist – Om, fără vârstă, Veşnic – Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna: Bătrân – Filozof – Înţelept, Jongleur şi Alchimist. Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând.  Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei „Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang… E o metaforă.”  – Gigi Căciuleanu

Scenografia spectacolului este semnată de Vladimir Turturică, iar light design-ul este asigurat de Dragoş Mărgineanu.

„Într-o destăinuire cu valențele unei profesiuni de credință, W. A. Mozart spunea (referitor la scriitură) că nu știe să aranjeze frazele în chip artistic, încât să producă lumină și umbră, afirma că nu este un dansator, dar că știe precis cum să potrivească sunetele astfel încât să obțină desăvârșirea armoniei în muzică. Dar iată cum aici, muzica celebrei sale „Eine Kleine Nacht Musik” ajunge să se alieze cu alte arte și să împlinească acel dor de poezie și de dans al geniului nepereche, să fie în osmoză cu mișcarea grăitoare, investită cu sens și simțire, a cuvintelor și a corpului omenesc, în această mereu cuceritoare și copleșitoare formulă de teatru coregrafic”, declară Gigi Căciuleanu.

Foto: Eine kleine Nachtmusik, Gigi Căciuleanu – facebook

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.