“EINE KLEINE NACHTMUSIK” – PREMIERĂ la Festivalul “George Enescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/eine-kleine-nachtmusik-premiera-la-festivalul-george-enescu/

Spectacolul de teatru coregrafic “EINE KLEINE NACHTMUSIK” de Gigi Căciuleanu, va fi prezentat în premieră la Festivalul Internaţional “George Enescu” pe scena Ateneului Român, miercuri 13 septembrie, orele 22:30.

Un articol de Petre Ivan|1 august 2017

One man show-ul lui Lari Georgescupe muzica lui W.A. Mozart și textele lui Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W. A. Mozart este o coproducție a UNTEATRU, FUNDAȚIA ART PRODUCTION & GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY și KULT STUDIO.

Sponsor “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” – JTI . Scenografia spectacolului este semnată de Vladimir Turturică, iar light design-ul de Dragoş Mărgineanu.

“…Mozart pe drum de seara…
Spectacolul este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”.
Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil,
dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna:
Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist…
Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând…
Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei” Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang…
E o metaforă.” Gigi Căciuleanu

Într-o destăinuire cu valențele unei profesiuni de credință, W. A. Mozart spunea că nu știe să aranjeze frazele în chip artistic, ca să producă lumină și umbră, că nu este dansator, ci doar poate să facă muzică.

Dar iată cum aici, muzica celebrei sale ”Eine Kleine Nacht Musik” ajunge să se alieze cu alte arte și să împlinească acel dor de poezie și de dans al geniului nepereche, să fie în osmoză cu mișcarea grăitoare, investită cu sens și simțire, a cuvintelor și a corpului omenesc, în acea mereu cuceritoare și copleșitoare formulă de ”teatru coregrafic” descoperită și tot timpul reinventată de Gigi Căciuleanu.

Biletele se pot procura online prin rețelele Eventim (în magazinele partenere), myStage și de la Agenția de bilete a Teatrului Național București.

 

 

 

Foto: EINE KLEINE NACHTMUSIK – Ionut Staicu

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).