“EINE KLEINE NACHTMUSIK” – PREMIERĂ la Festivalul “George Enescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/eine-kleine-nachtmusik-premiera-la-festivalul-george-enescu/

Spectacolul de teatru coregrafic “EINE KLEINE NACHTMUSIK” de Gigi Căciuleanu, va fi prezentat în premieră la Festivalul Internaţional “George Enescu” pe scena Ateneului Român, miercuri 13 septembrie, orele 22:30.

Un articol de Petre Ivan|1 august 2017

One man show-ul lui Lari Georgescupe muzica lui W.A. Mozart și textele lui Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W. A. Mozart este o coproducție a UNTEATRU, FUNDAȚIA ART PRODUCTION & GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY și KULT STUDIO.

Sponsor “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” – JTI . Scenografia spectacolului este semnată de Vladimir Turturică, iar light design-ul de Dragoş Mărgineanu.

“…Mozart pe drum de seara…
Spectacolul este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”.
Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil,
dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna:
Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist…
Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând…
Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei” Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang…
E o metaforă.” Gigi Căciuleanu

Într-o destăinuire cu valențele unei profesiuni de credință, W. A. Mozart spunea că nu știe să aranjeze frazele în chip artistic, ca să producă lumină și umbră, că nu este dansator, ci doar poate să facă muzică.

Dar iată cum aici, muzica celebrei sale ”Eine Kleine Nacht Musik” ajunge să se alieze cu alte arte și să împlinească acel dor de poezie și de dans al geniului nepereche, să fie în osmoză cu mișcarea grăitoare, investită cu sens și simțire, a cuvintelor și a corpului omenesc, în acea mereu cuceritoare și copleșitoare formulă de ”teatru coregrafic” descoperită și tot timpul reinventată de Gigi Căciuleanu.

Biletele se pot procura online prin rețelele Eventim (în magazinele partenere), myStage și de la Agenția de bilete a Teatrului Național București.

 

 

 

Foto: EINE KLEINE NACHTMUSIK – Ionut Staicu

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!