Elena Gheorghe este personajul principal din ,,Crăiasa Zăpezii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-gheorghe-este-personajul-principal-din-craiasa-zapezii/

Cunoscuta cântăreaţă Elena Gheorghe debutează pe marile ecrane, cu o interpretare de zile mari a micuţei Gerda, personajul principal din animaţia ,,Crăiasa Zăpezii”, care va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2015

O adevărată eroină, Gerda este o fetiţă curajoasă, corectă şi foarte energică. Deşi a crescut la orfelinat, unde a fost mereu silită să muncească şi nu s-a bucurat de prea multă afecţiune, tânăra are o personalitate puternică şi a reuşit mereu să găsească resurse să-şi facă ziua mai frumoasă.

Este mai tot timpul în conflict cu adulţii, iar pedepsele pe care le primeşte o transformă într-o persoană şi mai determinată. Luptă fără teamă pentru prietenii ei, pentru familie şi pentru adevăr.

(…) În Crăiasa Zăpezii sunt Gerda. Am primit cu mare bucurie această veste, pentru că de mult mi-am dorit să îmi împrumut vocea unui personaj animat. Cred că fiecare dintre noi se identifică într-o oarecare măsura cu Gerda: războinică, ştie ce vrea, pentru ca are mereu un scop bine definit şi luptă pentru el. Consider că toate desenele animate sunt educative. – Elena Gheorghe

Îşi asumă fără şovăială responsabilitatea de a-şi salva fratele răpit de Crăiasa Zăpezii, iar călătoria ei va scoate la iveală secretul destinului măreţ care o aşteaptă.

Condusă de dorinţa de a construi o nouă lume, în care puritatea albului să înlocuiască emoţiile şi gerul polar să îngheţe sufletele oamenilor, Crăiasa Zăpezii va face orice pentru a-şi păstra împărăţia şi a distruge toţi artiştii care nu sunt de acord cu viziunea ei.

Animaţia prezintă călătoria plină de aventuri a micuţei Gerda care încearcă să îşi găsească fratele ţinut prizonier undeva în vasta întindere albă din ţinutul vrăjit de Crăiasa Zăpezii.

De-a lungul drumului, Gerda se confruntă cu multe obstacole, dar cunoaşte şi noi prieteni de nădejde. Din 13 noiembrie, Freeman Entertainment prezintă pe marile ecrane din România animaţia sezonului „Crăiasa Zăpezii”.

Foto: Elena Gheorghe, Crăiasa Zăpezii – freeman entertainment

27
/06
/14

Lungmetrajul "Quod Erat Demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, a fost selectat în secţiunea Variety Critics' Choice: Europe Now! a celei de-a 49-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, din Cehia, informează site-ul oficial al evenimentului.

27
/06
/14

Sibiul, cea mai aclamată destinație turistică românească în presa internațională din ultimii ani, menționat în prestigioasa publicație Huffington Post, este subiectul celui mai nou film și al unei inedite colecții de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România și din Europa.

25
/06
/14

Proiectul Cinema-Edu aduce limbajul artistic al cinematografiei în vocabularul fiecărui licean. Pe parcursul a șase luni de proiecții, elevii învață să aprecieze filmele de artă și, mai ales, să înțeleagă formele sale de vizionare.

25
/06
/14

Lungmetrajul "Kira Kiralina", regizat de Dan Piţa, o adaptare după romanul omonim scris de Panait Istrati, va intra în cinematografele din România pe 5 septembrie. Pelicula îi are în distribuţie pe Iulia Dumitru, Iulia Cîrstea, Corneliu Ulici, Ștefan Iancu, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu şi Ovidiu Niculescu.

24
/06
/14

Sâmbătă aceasta, pe 28 iunie, Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în cinema outdoor şi se pregăteşte pentru cel mai mare picnic nocturn din capitală. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, poveşti cinematografice care vor pune la încercare imaginaţia cinefililor bucureșteni între 21:00 și 5 dimineaţa.

22
/06
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE. Debut în regie al directorului de imagine Nicolae Mărgineanu, „Un om în loden” (1979) este un mai mult decât onorabil film polițist, vizionabil și astăzi, în pofida a două mari ghiulele propagandistice care îl trag în jos.

21
/06
/14

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfăşoară în acest an, în mod excepţional, în Bucureşti, în perioada 12-17 august, păstrând atmosfera din Deltă şi ideea de a te îndepărta de “betoanele urbane” ca să vezi filme bune într-o atmosferă specială.

20
/06
/14

CRONICĂ DE FILM. Cel mai recent lungmetraj de ficțiune al surprinzător de prolificului regizor Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, este ca o creatură împăiată: de la distanță pare un film promițător, dar, privit de aproape, lipsa naturaleții și a ritmului lasă o impresie pregnantă de dezamăgire.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.