Elena Gheorghe se întoarce la copilărie cu animaţia ,,Crăiasa Zăpezii 4: Ţinutul Oglinzilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-gheorghe-se-intoarce-la-copilarie-cu-animatia-craiasa-zapezii-4-tinutul-oglinzilor/

Artista Elena Gheorghe schimbă din nou scena cu marele ecran, din 11 ianuarie, când revine cu entuziasm pentru a patra oara în interpretarea adorabilului personaj Gerda din animaţia fenomen ,,Crăiasa Zăpezii 4: Ţinutul Oglinzilor”.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2019

De la debutul său în dublajul de animaţie în anul 2015 în interpretarea micuţei Gerda din ,,Crăiasa Zăpezii”, Elena Gheorghe declară în prezent că s-a ataşat foarte mult atât de personaj, cât şi de animaţia de succes a cărei vizionări alături de familie reprezintă de fiecare dată un motiv de bucurie.

,,Îmi place la nebunie să îmi împrumut vocea unui personaj de desen animat, pentru că este ca şi cum te-ai întoarce în copilărie şi ai putea să-ţi dai frâu liber imaginaţiei. Este o reală plăcere să o dublez pentru a patra oară pe Gerda, de care deja consider că mă leagă o relaţie specială. Pentru mine a devenit deja o tradiţie vizionarea acestei animaţii alături de familia mea. În fiecare iarnă suntem prezenţi cu mic, cu mare, la cinematograf, curioşi de noile aventuri ale Gerdei.”, a concluzionat Elena Gheorghe.

De această dată fanii animaţiei ,,Crăiasa Zăpezii 4: Ţinutul Oglinzilor” vor avea ocazia să-l revadă pe Regele Harald, în momentul în care decide să interzică utilizarea magiei pe ţinutul său. Singura care poate remedia situaţia şi păstra farmecul magiei este eroina Gerda. Ea îl va învăţa pe rege că cea mai mare putere nu este magia, ci credinţa în prietenie şi îngăduinţă. În cel mai nou film din serie, Gerda îi ajută pe troli, pe piraţi şi chiar pe Crăiasa Zăpezii.

Un film distribuit de Vertical Entertainment din 11 ianuarie în cinematografele din ţară, în varianta 3D, dublată în limba română.

29
/06
/14

CRONICĂ DE FILM Realizat de Guillaume Canet, actor francez tentat ocazional de regie, „Blood Ties” („Legături de sânge”) se înscrie în categoria unei posibile nișe de retro-cinema, tot mai frecventată în ultimii ani. Nu este o plecăciune în fața unui anumit regizor, cât a unui gen și stil clar asumate, la modă odată.

27
/06
/14

Lungmetrajul "Quod Erat Demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, a fost selectat în secţiunea Variety Critics' Choice: Europe Now! a celei de-a 49-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, din Cehia, informează site-ul oficial al evenimentului.

27
/06
/14

Sibiul, cea mai aclamată destinație turistică românească în presa internațională din ultimii ani, menționat în prestigioasa publicație Huffington Post, este subiectul celui mai nou film și al unei inedite colecții de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România și din Europa.

25
/06
/14

Proiectul Cinema-Edu aduce limbajul artistic al cinematografiei în vocabularul fiecărui licean. Pe parcursul a șase luni de proiecții, elevii învață să aprecieze filmele de artă și, mai ales, să înțeleagă formele sale de vizionare.

25
/06
/14

Lungmetrajul "Kira Kiralina", regizat de Dan Piţa, o adaptare după romanul omonim scris de Panait Istrati, va intra în cinematografele din România pe 5 septembrie. Pelicula îi are în distribuţie pe Iulia Dumitru, Iulia Cîrstea, Corneliu Ulici, Ștefan Iancu, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu şi Ovidiu Niculescu.

24
/06
/14

Sâmbătă aceasta, pe 28 iunie, Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în cinema outdoor şi se pregăteşte pentru cel mai mare picnic nocturn din capitală. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, poveşti cinematografice care vor pune la încercare imaginaţia cinefililor bucureșteni între 21:00 și 5 dimineaţa.

22
/06
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE. Debut în regie al directorului de imagine Nicolae Mărgineanu, „Un om în loden” (1979) este un mai mult decât onorabil film polițist, vizionabil și astăzi, în pofida a două mari ghiulele propagandistice care îl trag în jos.

21
/06
/14

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfăşoară în acest an, în mod excepţional, în Bucureşti, în perioada 12-17 august, păstrând atmosfera din Deltă şi ideea de a te îndepărta de “betoanele urbane” ca să vezi filme bune într-o atmosferă specială.

20
/06
/14

CRONICĂ DE FILM. Cel mai recent lungmetraj de ficțiune al surprinzător de prolificului regizor Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, este ca o creatură împăiată: de la distanță pare un film promițător, dar, privit de aproape, lipsa naturaleții și a ritmului lasă o impresie pregnantă de dezamăgire.