Elena Mosuc este invitată la „Seară de operă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-mosuc-este-invitata-la-seara-de-opera/

Binecunoscuta soprană Elena Mosuc este invitata Luminiţei Arvunescu la o ediţie specială a „Serii de operă” transmisă în direct în FM (97.6 şi 104.8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, marţi, 17 decembrie, între orele 19.30-21.00.

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2013

Binecunoscuta soprană Elena Mosuc este invitata Luminiţei Arvunescu la o ediţie specială a „Serii de operă” transmisă în direct în FM (97.6 şi 104.8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, marţi, 17 decembrie, între orele 19.30-21.00.

Emisiunea se reia sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 19,00, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, completată de prezentarea în primă audiţie românească a celui mai nou disc al Elenei Moşuc: „Eroine donizettiene”.

Înregistrarea audio, dar şi audio-video realizată în timpul acestei emisiuni va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro, dar şi pe contul youtube al unicului post de radio românesc dedicat muzicii clasice.

Elena Mosuc

Soprana Elena Mosuc

Alături de soprana Laura Tătulescu şi mezzosoprana Ruxandra Donose,  Elena Mosuc va fi protagonista concertului-eveniment de pe scena Sălii Radio (vineri, 20 decembrie, ora 19,00).

Cotată drept una dintre cele mai importante de cântăreţe române ale prezentului, Elena Moşuc şi-a legat activitatea în special de Opera din Zürich, unde a realizat roluri memorabile (Lucia din „Lucia di Lamermoor” de Donizetti, Gilda din „Rigoletto” de Verdi, Regina Nopţii din „Flautul fermecat” de Mozart, etc.).

De asemenea, Elena Moşuc s-a afirmat pe scene prestigioase din întreaga Europă (printre ele, Teatrul Scala din Milano), dar şi din Japonia şi China. Discurile Elenei Moşuc au fost aplaudate de critica internaţională; printre dirijorii şi partenerii de scenă cu care a colaborat se numără nume celebre (Placido Domingo, Roberto Alagna, Rolando Villazon, Colin Davis, David Zinman, etc.)

Foto credit: Radio România Muzical, Elena Mosuc

 

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.