Elena Mosuc este invitată la „Seară de operă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-mosuc-este-invitata-la-seara-de-opera/

Binecunoscuta soprană Elena Mosuc este invitata Luminiţei Arvunescu la o ediţie specială a „Serii de operă” transmisă în direct în FM (97.6 şi 104.8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, marţi, 17 decembrie, între orele 19.30-21.00.

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2013

Binecunoscuta soprană Elena Mosuc este invitata Luminiţei Arvunescu la o ediţie specială a „Serii de operă” transmisă în direct în FM (97.6 şi 104.8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, marţi, 17 decembrie, între orele 19.30-21.00.

Emisiunea se reia sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 19,00, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, completată de prezentarea în primă audiţie românească a celui mai nou disc al Elenei Moşuc: „Eroine donizettiene”.

Înregistrarea audio, dar şi audio-video realizată în timpul acestei emisiuni va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro, dar şi pe contul youtube al unicului post de radio românesc dedicat muzicii clasice.

Elena Mosuc

Soprana Elena Mosuc

Alături de soprana Laura Tătulescu şi mezzosoprana Ruxandra Donose,  Elena Mosuc va fi protagonista concertului-eveniment de pe scena Sălii Radio (vineri, 20 decembrie, ora 19,00).

Cotată drept una dintre cele mai importante de cântăreţe române ale prezentului, Elena Moşuc şi-a legat activitatea în special de Opera din Zürich, unde a realizat roluri memorabile (Lucia din „Lucia di Lamermoor” de Donizetti, Gilda din „Rigoletto” de Verdi, Regina Nopţii din „Flautul fermecat” de Mozart, etc.).

De asemenea, Elena Moşuc s-a afirmat pe scene prestigioase din întreaga Europă (printre ele, Teatrul Scala din Milano), dar şi din Japonia şi China. Discurile Elenei Moşuc au fost aplaudate de critica internaţională; printre dirijorii şi partenerii de scenă cu care a colaborat se numără nume celebre (Placido Domingo, Roberto Alagna, Rolando Villazon, Colin Davis, David Zinman, etc.)

Foto credit: Radio România Muzical, Elena Mosuc

 

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.

07
/02
/22

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

07
/02
/22

Vineri, 11 februarie 2022 (de la 19.00), la Sala Radio, SEARA BEETHOVEN se va desfășura sub bagheta dirijorului german CHRISTOPH  KÖNIG, care a urmat studii de perfecționare sub tutela unor celebri muzicieni, ca Sergiu Celibidache și Sir Colin Davis. Începând din stagiunea 2023 – 2024, Christoph König va prelua conducerea orchestrei simfonice a radioteleviziunii spaniole.

07
/02
/22

Joi, 10 și vineri,11 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referință: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vișinescu în ipostaza de solist, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn. Concertele se vor desfășura de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. 

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.

18
/01
/22

Situația globală din ultimii (deja) doi ani și mai ales de anul trecut a adus sau accelerat câteva trenduri interesante în producția, prezentarea și consumul de muzică clasică, în opțiunile publicului și modul în care artiștii și organizatorii de evenimente au adus muzica spre audiențe tot mai largi.

13
/01
/22

Începând cu 13 ianuarie, orașele Iași, Bacău și Galați vor continua să găzduiască seria de concerte „Pepiniera”, susținută prin programul Comisiei Europene - Music Moves Europe. Prin intermediul proiectului, organizatorii își propun să susțină artiștii cu potențial și să-i ajute să-și extindă baza de fani la nivel național. Accesul este liber la toate concertele, în limita locurilor disponibile.

13
/01
/22

Unul dintre cei mai apreciați dirijori români – CRISTIAN MANDEAL – și un concert în care „vedeta” serii va fi HARPA, instrumentul ce naște o sonoritate atât de specială și de plăcută, sunt „ingredientele” evenimentului prezentat miercuri, 19 ianuarie 2022 (de la 19.00) de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, la Sala Radio.

12
/01
/22

Iași, 11 ianuarie 2022 - Cea de-a treia ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 13 - 19 februarie 2022 și se va desfășura în format hibrid (fizic și online), reunind peste 40 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 14 țări la Iași.