Elena Moşuc şi Ruxandra Donose, în premiera noii montări a spectacolului „Norma”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-mosuc-si-ruxandra-donose-in-premiera-noii-montari-a-spectacolului-norma/

Răzbunare, dragoste şi disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă aşteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

Un articol de Liliana Matei|16 octombrie 2021

Norma de Bellini este primul titlu prezentat în premieră de Opera Națională București în cadrul stagiunii „Opera 100”. Regia spectacolului poartă semnătura lui Alice Barb, scenograf decoruri Adrian Damian, scenograf costume Maria Miu, proiecții video Dilmana Yordanova și Eftimie Gheorghe Ovidiu, coregrafia Monica Petrică. La pupitrul dirijoral se va afla Ethan Schmeisser, director artistic al Operei Naționale București.  Noua montare de pe scena Operei Naționale București se va bucura de o viziune regizorală și un concept scenografic de excepție, spectacolul propunându-şi să fie un tribut adus bel-canto-ului.

Mezzosoprana Ruxandra Donose (foto Alexandra Nicolae)

În vara anului 1830, impresarul Teatrului alla Scala, Giuseppe Crivelli, i-a dat comandă lui Bellini de a scrie o operă pentru deschiderea sezonului de carnaval italian la 26 decembrie 1831. Așa cum Bellini avea deja informația referitor la soliștii care vor evolua în rolurile principale, urma să găsească un subiect cât mai adecvat în prezentarea și exprimarea calităților vocale și actoricești a eroilor. Bellini împreună cu libretistul său, Romani, citind în limba franceză tragedia „Norma” a lui Soumet, rămân fascinați de ea, și încep imediat lucrul asupra operei cu același nume.

Avanpremiera va avea loc joi, 21 octombrie, iar reprezentațiile cu titlu de premieră vineri, 22 octombrie, și duminică, 24 octombrie, începând cu ora 18:30.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.