Elena, prima prinţesă latino din istoria Disney
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-prima-printesa-latino-din-istoria-disney/

Disney a prezentat-o pe prinţesa Elena din Avalor, prima prinţesă latino din istoria grupului, care va fi vedeta unui nou serial animat difuzat de postul de televiziune Disney Junior.

Un articol de Petre Ivan|2 februarie 2015

Prinţesa Elena va debuta pe micile ecrane în 2016, într-un episod din serialul “Sofia the First”, iar apoi va avea propriul serial care îi va fi dedicat în întregime.

Într-un mesaj publicat pe blogul său oficial, grupul Disney afirmă că prinţesa Elena, în vârstă de 16 ani, este “o tânără aspirantă la tron, îndrăzneaţă, iubitoare, amuzantă şi isteaţă, în regatul fictiv Avalor”.

Acel regat va fi definit prin diverse elemente care ţin de cultura şi folclorul latino.

Reprezentanţii grupului american spun că acest serial va fi difuzat în 25 de limbi în lumea întreagă şi va transmite “mesaje pozitive şi lecţii de viaţă” pentru copii şi tinerii spectatori, dar şi învăţăminte despre “autoritate, rezistenţă, diversitate, compasiune şi importanţa pe care le au familia şi tradiţiile familiale”.

În trecut, Disney a lansat pe micul ecran şi alte prinţese care nu erau caucaziene – Jasmine, prinţesa orientală care s-a îndrăgostit de eroul din “Aladin”, Pocahontas, o tânără amerindiană, dar şi Mulan, o îndrăzneaţă eroină din Asia, care a salvat China deghizându-se într-un bărbat. Însă niciuna dintre aceste prinţese nu a avut un serial care să îi fie dedicat.

Grupul Disney a făcut istorie în 2009 atunci când a lansat prima prinţesă de culoare, Tiana, în filmul animat “Prinţesa şi Broscoiul/ The Princess and the Frog”.

Foto: prinţesa Elena, Disney – facebook

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »