Emil Boroghină închide anul „Shakespeare – 400”, la Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/emil-boroghina-inchide-anul-shakespeare-400-la-nottara/

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19:00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare -400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2016

Maria Shevtsova, critic de teatru, spunea într-un raport asupra Festivalului Shakespeare din Gyula, unde Emil Boroghină a participat cu acelaşi specacol, că „recitalul de monologuri shakespeariene al lui Emil Boroghină a reprezentat o modalitate diferită, cu mult mai literară. Accentul pe care îl pune pe sens și înțeles, în combinație cu eleganța și rostirea teatrală, au fost demonstrate și de alegerea sonetelor, selectate pentru legăturile filosofice și emoționale cu monologurile.”

Emil BoroghinăDe-a lungul timpului, recitalul a mai fost prezentat cu succes şi la Festivalurile „Shakespeare” de la Erevan, Gdansk, Gyula şi Craiova, la Gala recitalurilor dramatice de la Bacău şi la Festivalul de teatru de la Caracal, la New York, Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto.

Emil Boroghină este actor şi regizor, președinte al Fundației Culturale „Shakespeare”, fost director de teatru (Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova), director al Festivalului Internaţional Shakespeare, laureat al Academiei Române, onorat cu Premiul de Excelenţă al UNITER, precum şi Premiul pentru cel mai bun manager de teatru şi Premiul pentru contribuţia excepţională la dezvoltarea relaţiilor culturale româno-britanice, acordate de British Council.

Biletele la acest recital-eveniment se pot cumpăra de la agenţia de bilete din bd. Magheru sau online, pe www.nottara.ro, iar preţul unui bilet este de 17,26 lei.

Foto: Emil Boroghină – facebook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.