Eminescu: om, geniu și poet – Centrul Cultural Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/eminescu-om-geniu-si-poet-centrul-cultural-casa-artelor/

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie şi muzica intitulat Eminescu — om, geniu şi sfânt. Recitalul va fi susţinut de către doi mari artişti ai scenei româneşti, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu – Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2016

În continuarea programului “Eminescu: om, geniu și poet”, publicul va putea viziona creaţia cinematografica Un bulgare de huma (1989) în regia lui Nicolae Margineanu, cu Dorel Vișan, Adrian Pintea, Mioara Ifrim și Maria Ploae.

Ediția specială Mihai Eminescu 2016 se înscrie în ciclul Programelor culturale Serile Eliad, conceptul fiind semnat de Alice Barb.

Programul, organizat și realizat de Centrul Cultural Casa Artelor, este finanțat de Primăria și Consiliul Local al sectorului 3.

Intrarea este libera pentru cetățenii sectorului 3, în limita locurilor disponibile, numai cu rezervare: 021 321 58 17, 0759 990841

(Sala Eliad, Bd. Mircea Voda nr.5, sector 3)

Foto: Eminescu: om, geniu și poet – Centrul Cultural Casa Artelor

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).