Emoție în Bangladesh! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/emotie-in-bangladesh-mondialul-metropolis/

Ceea ce veţi vedea în imaginile următoare sunt doar nişte suporteri înfocaţi ai naţionalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni – pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în “Statul Bengal” va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în faţa Franţei.

Un articol de Pantacruel|30 iunie 2018

Să explicăm cum și de ce:

Așa cum aflăm de la Adriana Nica, prietena publicației noastre, care are aceste informații de la prietenul ei argentinian Gustavo, zis Quios Kito , de mai bine de treizeci și ceva de ani (deci dinainte ca Maradona să ridice trofeul în Mexico, cu “la Mano de Dios”), în Bangladesh există o cohortă de  “fanáticos” care simpatizează & empatizează cu reprezentativa Albiceleste

Totul a început, mai spune sursa noastră, în anul 1982, pe vremea Războiului Malvinelor, “Guerra de las Malvinas” (conflict militar între Argentina și Regatul Unit al Marii Britanii, miza disputei fiind două teritorii britanice de peste mări, printre care și Insulele Falkland – pentru cei care au ratat orele de istorie).

Cum bengalezii îi urau de moarte pe englezi, momentul Mexico ’86, când Argentina a cucerit titlul Mondial, după ce i-a eliminat pe drum chiar pe englezi, a însemnat un moment de referință în “scurta și minunata lor existență”, cum ar spune Junot Díaz (romancier dominican de Pulitzer – pentru cei care au sărit și orele de lietratură universală).

Inutil de amintit că, astăzi, Maradona este zeul microbiștilor din Bangladesh, iar Messi idolul vieții lor.

De adaugat (pentru cei pasionați de bucătărie) că până la ora 17.00, ora de începere a primei optimi de finală a Mondialului din Rusia, ar mai fi ceva timp pentru prepararea unei dulcegării, Dulce de leche, prăjitură tradițională argentiniană.

Rețeta e mai jos:

Dulce de leche (Prăjitură argentiniană) – Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
5 ouă
1 cană zahăr
1 cană făină
50 g unt
50 ml lapte
1 praf de copt

Pentru cremă
200 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
2 linguri amidon
100 g ciocolată albă pentru decor

Dulce de leche – Mod de preparare
Bateți ouăle cu zahărul, adaugi untul, laptele, făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia. O turnați într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dați la cuptor pentru 35 de minute. Topiți zahărul până se caramelizează, adaugați untul, lăsați să se topească, apoi stingeți cu laptele cald şi lăsați să fiarbă până se omogenizează totul. Puneți şi amidonul, mai dați crema într-un clocot şi apoi daâi compoziţia deo­parte. Tâiați blatul răcit în ­două, îl umpleți cu jumătate din crema caramel. La final îmbrăcați prăjitura cu crema rămasă şi o decorați cu ciocolată albă răzuită cu un cuţit.

Foto: Argentina – Franta, MONDIALUL Metropolis – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)