Emoție în Bangladesh! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/emotie-in-bangladesh-mondialul-metropolis/

Ceea ce veţi vedea în imaginile următoare sunt doar nişte suporteri înfocaţi ai naţionalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni – pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în “Statul Bengal” va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în faţa Franţei.

Un articol de Pantacruel|30 iunie 2018

Să explicăm cum și de ce:

Așa cum aflăm de la Adriana Nica, prietena publicației noastre, care are aceste informații de la prietenul ei argentinian Gustavo, zis Quios Kito , de mai bine de treizeci și ceva de ani (deci dinainte ca Maradona să ridice trofeul în Mexico, cu “la Mano de Dios”), în Bangladesh există o cohortă de  “fanáticos” care simpatizează & empatizează cu reprezentativa Albiceleste

Totul a început, mai spune sursa noastră, în anul 1982, pe vremea Războiului Malvinelor, “Guerra de las Malvinas” (conflict militar între Argentina și Regatul Unit al Marii Britanii, miza disputei fiind două teritorii britanice de peste mări, printre care și Insulele Falkland – pentru cei care au ratat orele de istorie).

Cum bengalezii îi urau de moarte pe englezi, momentul Mexico ’86, când Argentina a cucerit titlul Mondial, după ce i-a eliminat pe drum chiar pe englezi, a însemnat un moment de referință în “scurta și minunata lor existență”, cum ar spune Junot Díaz (romancier dominican de Pulitzer – pentru cei care au sărit și orele de lietratură universală).

Inutil de amintit că, astăzi, Maradona este zeul microbiștilor din Bangladesh, iar Messi idolul vieții lor.

De adaugat (pentru cei pasionați de bucătărie) că până la ora 17.00, ora de începere a primei optimi de finală a Mondialului din Rusia, ar mai fi ceva timp pentru prepararea unei dulcegării, Dulce de leche, prăjitură tradițională argentiniană.

Rețeta e mai jos:

Dulce de leche (Prăjitură argentiniană) – Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
5 ouă
1 cană zahăr
1 cană făină
50 g unt
50 ml lapte
1 praf de copt

Pentru cremă
200 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
2 linguri amidon
100 g ciocolată albă pentru decor

Dulce de leche – Mod de preparare
Bateți ouăle cu zahărul, adaugi untul, laptele, făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia. O turnați într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dați la cuptor pentru 35 de minute. Topiți zahărul până se caramelizează, adaugați untul, lăsați să se topească, apoi stingeți cu laptele cald şi lăsați să fiarbă până se omogenizează totul. Puneți şi amidonul, mai dați crema într-un clocot şi apoi daâi compoziţia deo­parte. Tâiați blatul răcit în ­două, îl umpleți cu jumătate din crema caramel. La final îmbrăcați prăjitura cu crema rămasă şi o decorați cu ciocolată albă răzuită cu un cuţit.

Foto: Argentina – Franta, MONDIALUL Metropolis – facebook

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.

Pagina 3 din 512345